Promotionele producten zijn een uiterst belangrijk onderdeel van de succesvolle marketingstrategie van elk bedrijf. Ervaren bestuurders en marketingmanagers weten het precies. Niet voor niets investeert jaarlijks zo’n 85% van alle grote bedrijven in Duitsland in geschikt reclamemateriaal en de trend is stijgende. Daar zijn hele goede redenen voor, en ze hebben allemaal te maken met de unieke kracht van relatiegeschenken.

praktische promotie-ideeën

De kracht van promotionele artikelen

Relatiegeschenken en artikelen hebben niet alleen een zeer goed bereik, maar hebben ook een veel grotere recall-waarde in vergelijking met andere advertentiestrategieën die berusten op constante herhaling. Daarnaast speelt het principe van wederkerigheid hier een niet minder belangrijke rol. Dit is hoe ontvangers zich op de een of andere manier verplicht voelen, hoewel misschien slechts subtiel en onbewust, en de gever willen bedanken. Bij relatiegeschenken heeft een bedankje vaak de vorm van aanbevelingen en een nauwere band met het bedrijf. En dat geldt niet alleen voor nieuwe en langdurige klanten en zakenpartners, maar ook voor de medewerkers van een bedrijf en in het algemeen bij personeelsmarketing. Het is geen toeval dat de juiste weggeefacties op contactbeurzen van bedrijven enkele van de belangrijkste reclamemedia zijn die bijdragen aan een succesvolle werving van medewerkers.

ideeën voor promotionele artikelen weggeefacties

Duurzame promotieartikelen zijn een rage

Met de constante verandering in het sociale, culturele en industriële leven is er ook veel veranderd op de markt voor reclamemateriaal in dit land. Dus heb wat nieuwe promotionele producttrends duidelijk vastgelegd, die steeds meer worden gewaardeerd door klanten en medewerkers. Een daarvan is duurzaamheid. Veel consumenten zeggen een beslissende "Nee" aan de wegwerpmentaliteit. U kiest voor producten die langdurig inzetbaar zijn en gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen. In de meeste gevallen zijn dit de zogenaamde plastic alternatieven, die biologisch afbreekbaar zijn en zo het milieu ontzien. De beste grondstoffen hiervoor zijn momenteel bamboe, hennep, suikerriet, mycelium uit paddenstoelen, algen, maar ook maïs- en aardappelzetmeel. De laatste zijn nog steeds niet composteerbaar genoeg.

bamboe plastic alternatief voor promotionele artikelen

Van deze duurzame materialen zijn veel stijlvolle en handige relatiegeschenken te maken, zoals kopjes en mokken, pennen, lunchboxen, notitieboekjes, boodschappentassen, tandenborstels, etc..

duurzame relatiegeschenken trend relatiegeschenken

Technische freebies worden steeds populairder

De focus ligt ook duidelijk op technische promotionele artikelen met een breed scala aan praktische toepassingen. Vooral USB-sticks en hubs en powerbanks worden zeer gewaardeerd door ontvangers van geschenken en worden vaker gebruikt. Ook de populaire accessoires voor mobiele telefoons en pc’s staan ​​bovenaan de lijst van meest populaire relatiegeschenken. Dit zijn pc-tassen, gsm-houders, pop-sockets, visitekaartjes-etuis voor smartphones en Bluetooth-speakers, om er maar een paar te noemen..

Dat betekent natuurlijk niet dat je de klassiekers onder de promotionele artikelen moet verwaarlozen. Maar integendeel. Omdat de goede mix het maakt!

technische promotionele artikelen giveaways

Conclusie:

Duurzame en innovatieve promotieartikelen mogen niet ontbreken in doordachte en succesvolle marketingstrategieën. Denk bij het kiezen van de juiste relatiegeschenken voor uw bedrijf na welke ook qua functie optimaal geschikt zijn. Voeg indien mogelijk een betekenisvolle slogan toe aan uw bedrijfslogo en onderscheid u met originaliteit van de concurrentie.

relatiegeschenken promotionele artikelen duurzaam