Wil je ook op hoge leeftijd thuis blijven? De meesten van ons zouden dat heel graag willen. In de meeste gevallen is een traplift hierbij een onvervangbaar hulpmiddel. Maar ook in alle andere gevallen van beperkte mobiliteit biedt een dergelijk systeem de toegankelijkheid die u wenst, zelfs in gebouwen met meerdere verdiepingen. Het kopen van een nieuwe hoogwaardige traplift is echter een dure aangelegenheid waar maar weinigen financieel op voorbereid zijn. Is hier een adequaat alternatief voor? Het goede nieuws is: heel goed! Koop een gebruikte traplift. In de volgende regels komt u meer te weten over waarom het de moeite waard is om een ​​gebruikt systeem te kopen en waar u op moet letten.

gebruikte traplift voor senioren

De gebruikte traplift: vooroordelen laten vallen!

Gebruikte technologie roept vaak veel onzekerheid op bij consumenten, en vaak terecht. Bij aankoop van een gebruikte traplift U hoeft zich in principe geen zorgen te maken over dergelijke zorgen van een gerenommeerde provider. Want trapliften zijn geen apparaten met een korte levensduur, maar systemen die zijn ontworpen voor langdurig gebruik. Daarom kunnen ze volledig worden gecontroleerd en gereviseerd door competente technici. Na een volledige revisie doet een gebruikte traplift niet onder voor een nieuwe. Alle slijtdelen zoals moederborden, batterijen, contactrollen en zelfs bekleding worden vervangen door nieuwe en uitgebreid getest. Hoogwaardige gebruikte trapliften bieden optimale functionaliteit, perfect zitcomfort en absolute veiligheid. Dit omvat de juiste certificering en garantie van de aanbieder.

tweedehands traplift onderhoud kopen

Een complete, individuele aanpassing en een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn natuurlijk ook inbegrepen. Daarnaast bestaat er bij aankoop van een gebruikte traplift ook de mogelijkheid om een ​​overheidssubsidie ​​te krijgen, bijvoorbeeld van de zorg- of zorgverzekeraar.

Belangrijkste voordelen ten opzichte van nieuwe goederen:

Een van de belangrijkste voordelen hierbij is logischerwijs de prijs. Dit hangt vooral af van het merk, het gekozen model en gebruikte materialen, het type trap en de bouwkundige eisen. Zelfs zeer specifieke wensen en eisen van klanten kunnen het maatwerksysteem nog duurder maken, zoals de draaifunctie van de stoel of de keuze voor handmatige of automatische bediening. Een traplift voor rechte trappen kost bijna twee keer zo weinig als een traplift voor gebogen trappen. Hoe meer bochten de trap heeft, hoe duurder het systeem wordt. Goede trapliften beginnen meestal rond de 4.900 euro en gebruikte trapliften rond de 3.090 euro. Bij wenteltrappen valt dit prijsverschil nog meer op en bespaar je al snel een paar duizend euro.

Het thema duurzaamheid speelt voor veel consumenten ook een steeds grotere rol als het gaat om aankoopbeslissingen. Door de slijtdelen te vervangen en de belangrijkste elementen van de gebruikte trapliften te recyclen, worden belangrijke grondstoffen en hulpbronnen ontzien. Zo wordt er op lange termijn voor het milieu gezorgd.

traplift tips en informatie

Waar moet je op letten bij het kopen??

Eerst en vooral is het kopen van een gebruikte traplift van privéaankoop op eBay & Co. niet geadviseerd. U koopt dus hoogstwaarschijnlijk niet alleen “het varken in de zak”, maar staat u er helemaal alleen voor. In dit geval hoeft u niet alleen de ervaren klantenservice van een gerenommeerde provider te missen, maar krijgt u ook geen garantie of ondersteuning tijdens de installatie. De trapleuning zelf is niet inbegrepen of past toch niet bij uw specifieke trap. Omdat alle rails altijd op maat worden gemaakt.

Zorg er bij het kopen van uw gebruikte traplift altijd voor dat deze beschikt over voldoende CE-certificering en een meerjarige garantie. Kies alleen voor A-merken omdat deze staan ​​voor optimale kwaliteit en duurzaamheid. Zorg er ook voor dat de leverancier alleen de slijtdelen vervangt door originele onderdelen.

De volgende criteria spreken ook voor de ernst van een aanbieder:

  • gratis advies en individuele aanbiedingen
  • Meting en vergaderingen op locatie
  • Proefrit en grondige inspectie achteraf
  • ervaren, behulpzame klantenservice
  • gratis onderhoud

Conclusie:

Een gebruikte traplift kopen bij een hoogwaardige leverancier ontziet tegelijkertijd het milieu en uw portemonnee. Je krijgt een eersteklas product met voldoende certificering en garantie, dat zorgt voor het nodige comfort en meer bewegingsvrijheid binnen je eigen vier muren.

gebruikte traplift te koop

gebruikte traplift informatie en tips