tuin planten struik tuinieren tuin kalender

Plant een prachtige tuin met bloeiende struiken

U wilt uw tuin zeker dit seizoen opnieuw beplanten en u bent zeker op zoek naar soorten planten en bloemen die daar jarenlang zullen groeien en uw tuin zullen verfraaien met kleuren en geuren. Wij kunnen je helpen met een paar tips en goed advies.

Wil je weken, zelfs maandenlang genieten van de bloeitijd van je tuinplanten? Blijf ons volgen, het wordt interessant!

Tuinieren in de lente

tuin planten bloeiende rozen tuin cultiveren tuin kalender

Als u uw tuin wilt aankleden met bloeiende struiken, moet u rekening houden met een aantal belangrijke feiten. Het eerste dat u moet weten, is dat er een grote verscheidenheid aan vormen, maten en kleuren is. Ze verschillen ook naargelang de licht-, warmte- en vochtigheidsomstandigheden. Je kunt dus het beste eerst bepalen waar je de struiken wilt planten. Zoek dan uit welke struiksoorten het goed doen in jouw regio. Zo verklein je de selectie en maak je alles makkelijker voor jezelf. Alleen dan kun je een beslissing nemen.

Bloeiende struiken

tuinbeplanting bloeiende struiken tuinieren tuinkalender

Het juiste seizoen om een ​​tuin met bloeiende struiken te planten

Enkele van de vroegst bloeiende struiken die je zou kunnen gebruiken om je tuin te planten zijn: heide, forsythia, azalea’s. Kort daarna volgen Cerastium tomentosum, tijm, Weigela, Hypericum en lavendel. Hibiscus, Spiraea en hortensia groeien ook later.

Bloemen en verzorgde heg

tuinbeplanting bloeiende struiken haagverzorging tuinkalender

Het aanleggen van de tuin is een universele, maar ook zeer praktische keuze. Omdat deze struiken het langst bloeien.

Rozenstruik als levend tuinhek

tuinplanten bloeiende rozen tuinieren tuinkalender

Benodigde opzetstukken bij het planten van bloemen in de tuin

De struiken zouden absoluut ergens aan moeten worden vastgemaakt. Het kan een hek zijn, een verstrikking, een alee. U moet dit ook om puur esthetische redenen doen. Om de beplanting van de tuin met struiken er goed uit te laten zien, is het noodzakelijk om ze toe te wijzen aan een groter element. Het kan bijvoorbeeld een waterbron of een tuinmeer zijn.

Tuingereedschap

tuinbeplanting tuingereedschap tuinieren tuinkalender

Om een ​​harmonieuze compositie te creëren, moeten de hogere struiken naar achteren worden geplaatst. Dan moeten de middelste voor hen staan ​​​​en dan de laagste in de eerste regel ervoor. Probeer de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Plant mooie tuinstruiken

tuin planten bloemen tuin planten tuinieren tuin kalender

We willen speciale aandacht besteden aan één soort struik. Het is Azalea Indica. Dit is een groenblijvende struik die tot 6 m hoog kan worden. Azalea Indica toont een verscheidenheid aan nuances en is ook bestand tegen extreme kou – tot – 30 graden.

Azalea indica in de tuin

tuinplantstruik Azalea Indica tuinkalender voor tuinieren

Overige tuinplanten en struiken

tuinbeplanting bloeiende struiken klimop tuinieren tuinkalender

Nu we het toch over tuinieren hebben, moeten we ook Lagerstroemia indica Dynamite van dichtbij leren kennen. Het kan oplopen tot 7 m. Roze en wit zijn de hoofdkleuren van deze struik.

tuin appelplanten landschapsarchitectuur met grind tuinieren tuinkalender

Als u uw tuin wilt aanplanten met lager struikgewas, dan moet u zeker Paeonia suffruticosa overwegen. Het groeit tot 4 m hoog. De bloemen kunnen tot 50 cm breed worden. De nuances zijn gevarieerd. Ze zijn gekleurd in roze, wit, champagne, donkerrood.

Ontwerp de voortuin

tuin appel planten tuinontwerp tuinieren voortuin ontwerp

Wat moet je nog meer onthouden?

We hebben nog enkele laatste opmerkingen voor u. Het is in ieder geval belangrijk om te onthouden dat je de bloemen moet verwijderen zodra ze verwelken. De meeste hiervan moeten ook worden afgesneden. Maar vraag je af of dit ook voor jouw type struik geldt. Want bij sommige struiken kan dit ook schadelijk zijn.

Bloeiende rozenstruiken in je eigen tuin

tuin planten rozenstruik tuinieren tuinkalender

Het is het beste om de druppelmethode te gebruiken voor het water geven. Regelmatige bemesting helpt ook veel voor de goede ontwikkeling van de planten. Als je al deze tips opvolgt, de struiken zorgvuldig plukt en op de juiste manier verdeelt, dan heb je het allemaal. U hoeft alleen nog maar even te wachten en te genieten van uw prachtige bloeiende tuin. Wij geloven in jou en ook in dat je alles perfect zult doen.

Geniet van de geuren en de kleurnuances van de tuinplanten

      tuin planten bloemen planten tuinieren tuin kalender

Plant tuinplanten

tuin planten tuinieren tuinieren tuin kalender

… en zorg er dan goed voor 

tuin planten tuinieren tuin kalender lente

Tuinkalender maart – aankomend tuinieren

   tuinbeplanting tuinontwerpideeën tuinkalender maart