tuin- en landschapsbewateringssysteem

Tuinieren en landschapsarchitectuur

De term Xeriscape staat voor een ontwerpfilosofie die u helpt een mooie, milieuvriendelijke, gezonde sfeer te creëren. Het werd in 1981 in Denver Water gecreëerd en betekent een nieuwe en alomvattende benadering van waterbehoud.

Het proces bestaat uit zeven principes die samenwerken om een ​​goed functionerende, geïntegreerde te creëren Tuinieren en landschapsarchitectuur Volbrengen.

Als je in een gebied woont dat gevoelig is voor droogte, of gewoon geïnteresseerd bent in een zorgeloos leven op het platteland, overweeg dan deze methode.

De zeven Xeriscape-principes

 instructies voor tuin- en landschapsontwerp

1. Maak een uitgebreid huisvestingsplan

Begin met een goed doordacht ontwerp dat rekening houdt met de specifieke kenmerken van uw landschap en uw levensstijl. Denk hierbij aan het type aarde, de zon en schaduwplekken. Ga door met het analyseren van het terrein (inclusief het watersysteem), de uitzichten en de bestaande planten. Al deze moeten specifiek worden opgemerkt en behandeld. Het is net zo belangrijk om hun eigen gebruik beter te begrijpen en te beslissen hoe de ruimte het beste kan worden gebruikt. Eten en entertainment, speelplekken, voedselproductie, privacy enzovoorts kunnen altijd meegenomen worden in het ontwerpproces.

Integreer het gazon

tuinieren of landschapsarchitectuur huis huis weide venster

2. Creëer onderhoudsarme gazons

Installeer de gazons waar ze passen. Ze kunnen prachtig dienen als speelplekken voor dieren en mensen. Overweeg het gebruik van droogtetolerante en inheemse grassen. Ze hebben meer water en bemesting nodig en kunnen in veel gevallen minder vaak worden gemaaid.

Zwenkgras, blauwgras, bijvoorbeeld, is droog tolrant. Dit zijn planten van de koele seizoenen, die goed tegen het spannen van de voeten kunnen. Je moet hiervoor laaggroeiende inheemse grassen zoeken en voor de warme seizoenen, die goed passen bij veel woningen.

Tuin en landschapsarchitectuur met de juiste planten

tuinieren en landschapsarchitectuur planten bloempotten

3. Gebruik geschikte planten en groepeer ze op basis van hun waterbehoefte

Droogtetolerante, inheemse of aanpasbare planten zouden het grootste deel van uw kleurenpalet moeten vormen. Planten die meer water nodig hebben, zoals de eetbare planten, en containerplanten moeten ook worden gegroepeerd voor een betere watergift.

Raadpleeg uw landschapskenmerken om erachter te komen waar de hydrozones het meest zinvol zijn. Daarnaast is een helling op het zuiden een ideale plek om de planten in groepen te brengen zonder hoge kosten.

Een lage zone kan nevelig blijken te zijn. Het kan ook een apart gebied zijn voor de green met gemiddelde en hoge waterbehoefte.

Verbeter de kwaliteit van de aarde

tuinieren en landschapsarchitectuur aarde handen

water geven

besproeien van tuin en landschapsarchitectuur

4. Verbeter de kwaliteit van de bodem indien nodig

Test uw grond voordat u het gazon erop gaat leggen. Dit kunt u doen door monsters te nemen bij verschillende laboratoria. De bodemverbeteraars moeten worden aangepast aan het type planten dat u plant. Inheemse planten hebben er waarschijnlijk weinig van nodig, terwijl grondstoffen juist een grotere behoefte hebben.

Verbeterde bemesting, het vermogen om water vast te houden en extra voedsel voor de gezondheid van planten zijn allemaal voordelen die kunnen voortvloeien uit het verbeteren van de bodem.

5. Waterefficiëntie

Een goed ontworpen irrigatiesysteem kan veel water besparen als het goed is geïnstalleerd. Moderne accessoires zoals slimme klokken, bodemvochtsensoren en regenbeschermingssystemen houden niet alleen het water vast, maar kunnen iedereen tijd en geld besparen. Verder moet je je planten in de gaten houden en alleen water geven als het dringend nodig is. Dit is beter dan het volgen van een specifiek plan.

Gebruik organische mulch

tuinieren en landschapsarchitectuur betonnen stapstenen planten

6. Gebruik organische mulch

Een laag mulch van 7 cm helpt de verdamping van water, bodemtemperaturen, langzame bodemerosie en -verdichting en onkruid te verminderen.

Mulch helpt ook om meer kleur en textuur aan het landschap toe te voegen.

Wied het onkruid

tuinieren en landschapsarchitectuur diy planten

7. Oefen geschikte landschapsarchitectuur

Dat betekent dat je voldoende water moet geven, het onkruid moet wieden en de planten moet bemesten. U moet ook het irrigatiesysteem onderhouden en controleren. Zo blijft het landschap mooi en bespaar je ook nog eens op water.