Bestrating tuinontwerp met winterharde planten

Types van Tuinontwerp met alpenplanten

Er is iets aan tuinontwerp met kleine alpenplanten dat me fascineert. Ik denk meteen aan twee hele grote voordelen: Aan de ene kant creëer je er een prachtig landschap mee. Daarnaast kunnen ze een prachtige oplossing blijken te zijn voor lastige plekken in je eigen tuin.

Zoals de naam zelf al doet vermoeden, komen de planten uit alpiene zones, waar ze permanent worden blootgesteld aan direct zonlicht en waar de rotsachtige aarde geen voedingsstoffen meer heeft. Ze vereisen heel vaak specifieke groeiomstandigheden die in uw eigen tuin nauwelijks kunnen worden bereikt.

Gelukkig zijn er veel manieren om kunstmatig de sfeer te creëren die u gewend bent. Bovendien kunnen ze soms beter groeien dan welke andere soort dan ook op plaatsen die arm aan voedingsstoffen en droog zijn. Dus onder bepaalde omstandigheden kun je een landschap creëren dat voor zichzelf zorgt.

Zo’n ontwerp vertegenwoordigt vaak een mengsel, daar worden alpen- en andere planten samen geplant. Er zijn veel verschillende soorten bergen beschikbaar. Er zijn laagblijvende vaste planten, dwergden, grassen en zegeningen, vetplanten, bodemvegetatie en ui. Door verschillende texturen en kleuren te combineren en door planten tussen de rotsen te plaatsen, kunt u een prachtig tuinontwerp bereiken dat u het hele jaar door zal verrassen.

Plan een alpentuin?

Tuinontwerp met winterharde planten

Tuinontwerp met winterharde planten kleurrijke bergen

  De eerste regel is om een ​​gebied te vinden dat direct zonlicht krijgt en waar geen hoge bomen elkaar kruisen. In dit geval is het bemesten van de planten van primair belang. Het stilstaande water rond de planten is van primordiaal belang.

De alpentuinen kunnen variëren in type en grootte. Er zijn ook veel andere manieren om sommige dingen op het gebied van de alpenflora te bereiken. U kunt het gebruiken als aanvulling op het bestaande tuinontwerp. In een zonnige tuin kunt u ook meerdere containers plaatsen.

Stenen muur

De spleten en scheuren in de rotsen passen super goed bij de alpentuinen. Vul gaten met een kleine hoeveelheid aarde en zet de planten daar. Leg er kiezelstenen op.

Het is het beste om verschillende planten in kleine potten te zetten om de installatie zo gemakkelijk mogelijk te maken en het effect te verbeteren.

Op maat gemaakte faciliteiten

Tuinontwerp met winterharde planten bergrotsen

Als je genoeg ruimte hebt, kun je alpentuinen maken van overgebleven materialen. Deze tuin met alpenplanten heeft aan de uiteinden stenen platen. Door het landschap te verhogen, wordt het veel gemakkelijker om van het ontwerp te genieten en is het onderhoud veel eenvoudiger.

Het imposante formaat van de stenen dient ook als een effectieve achtergrond voor de planten. Je hebt de indruk dat je naar een verwilderd berglandschap kijkt.

Welke betere manier om straatstenen in de tuin te hergebruiken kun je je voorstellen??

Planten in containers

Tuinontwerp met winterharde planten in bloempot

Dit is een soort tuinontwerp, dat veel afwisseling en verbeeldingskracht toelaat. Je kunt voor elke soort de juiste maat en bemesting bepalen en de verschillende planten naast elkaar zetten zoals je wilt, en spelen met de verschillende mogelijke sterrenbeelden. Tuinen met een moderne en klassieke uitstraling kunnen evenzeer profiteren van de contrasten en de afwisseling.

Zorg ervoor dat de potten waterafvoergaten hebben. Leg dan een laag puin, steenbochten, gebroken stukken potten en dergelijke. Zo bevordert u het proces van bemesting en irrigatie. Voeg wat kleine planten toe die bedekt zijn met kiezels en je hebt de klus geklaard!

De juiste plaats kiezen

Tuininrichting met winterharde planten bloempot fris groen

Zoals bij elke plant, moet je de groeisnelheid onderzoeken voordat je de juiste plek kiest om hem te planten. Sommige soorten die zeer snel groeien, moeten worden beperkt door potten of andere methoden, zodat ze de andere soorten niet verstoren.

Kijk nu eens naar dit voorbeeld hier. Ik hou van het contrast tussen gekleurde bloemen en de strakke, moderne lijnen van de pot.

Ik stel me zo’n ontwerp voor op een warm zonneterras

Tuinontwerp met winterharde planten bloempot kleurrijk

Semprevivum is een zeer populaire vetplant. Deze zijn te vinden in veel verschillende vormen, kleuren en maten. Het is een goede keuze voor gemengde plantcontainerontwerpen.

Hun groei kan onder controle worden gehouden. Verder creëer je een tapijteffect over het oppervlak van de emmer.

Je kunt planten in verschillende maten en kleuren mixen en matchen. Je zult ongelooflijke schoonheid ervaren met de komst van de zomer.

Groene daken

Tuinontwerp met winterharde planten daktuin

De alpenplanten zijn ook prachtig voor de groene daken. Dit komt door hun droogtetolerantie en kleine gestalte. Hier ziet u enkele planten van de Sedum-soort. Ze vertonen een prachtige variatie in vorm en kleur. Ze zorgen voor een geweldige uitstraling op anders erg saaie oppervlakken.

Hier zie je nog een prachtige variant voor het nabootsen van het berglandschap op een relatief klein gebied.

Welke van deze varianten zou u voor u willen implementeren??

Tuinontwerp met winterharde planten exotisch

Kiezels en andere soorten

Tuinontwerp met winterharde planten kleurrijk

Vind het bij de lokale bloemist

tuinontwerp met winterharde bergplanten

Tedere paarse bloementuinontwerp met winterharde planten kleurrijk

Schitterende blikvanger in het voorjaar

tuinontwerp met winterharde planten kleurrijke bergen interessant