tuinplant koningin bloemen klassiek

Zoek een geweldige tuinplant die overdag een heerlijk aroma afgeeft?

Zit je graag alleen in de tuin omringd door prachtige bloemen? Maar alles zou nog mooier zijn als je ook geweldige aroma’s om je heen zou kunnen ervaren. Want dan heb je het gevoel dat je in een compleet andere wereld duikt.

Wat interessant is aan tuinplanten is dat sommige hun bloemen overdag openen en andere – ‘s nachts. Vandaag maken we een lijst van die tuinplanten die ons de hele dag door hun heerlijke aroma’s geven. Ben je opgewonden? Laten we dan meteen beginnen!

Rozen (roze)

Laten we beginnen met deze tuinplant, die een wereldwijd erkend koninklijk karakter heeft. Het ontvouwt zijn geur gedurende de dag en biedt een ongelooflijke hoeveelheid variatie in termen van de vele ondersoorten.

De koningin der bloemen valt gewoon altijd op

tuinplant roze variëteit geweldig

Prachtige rozenbogen

tuinplant rozenstruiken arcades tuin

Pioenrozen (Paeonia)

Deze tuinplant heeft een unieke aantrekkingskracht. Dat heeft hij zowel te danken aan zijn geweldige bloemen als aan de prachtige uitstraling.

Je kunt er verslaafd aan raken

tuinplant pioen roze bloesem

Lentefestival voor de zintuigen

tuinplant pioen kleurrijke prachtige bloei

Frisse tafeldecoratie in mei

tuin-plant-roze-pioen-tafeldecoratie

Lelies (Lilium)

De rozen zijn koninklijk en we zouden de lelie met een prinses vergelijken. Dit heeft ook een magisch aroma. Dit ontvouwt zich vooral sterk als je de lelie afsnijdt en in een vaas zet. Maar neem gewoon een paar snijbloemen mee naar huis. De lelie houdt van de zon. Neem dat niet van haar af.

Majestueuze leliebloesem in violet

tuinplant geurige roze bloem

Lelievariëteit in oranje en donkerrood

tuinplant grote bloemen geurend oranje donkerrood

Fijne, witte natuurlijke creaties

tuinplant lelies witte bloemen formosa

Hyacinten (Hyacinthus) en Freesia (Freesia)

Tuinplanten van dit type zijn zeer gemakkelijk te verzorgen. In het voorjaar geven ze ons magische aroma’s voor de inspanning. Het enige wat u hoeft te doen is de grond vochtig houden en de bollen moeten drie maanden of langer in de grond blijven bij een temperatuur rond en onder nul.

De klassiekers van de lente

tuinplant lente bloemen narcis tulpen hyacint

Levendige kleuren en een betoverende geur

tuinplant hyacint violet verse tekenen van de lente

De prachtige bloemenprinses – de delicate fresia

tuinplant betoverende geur dennen gele bloemen

Maak er een prachtige bloemdecoratie mee!

tuinplant freesia boeket witte vaas

Gewone sering (Syringa vulgaris)

De gewone sering heeft ook het vermogen om ons aan te trekken met zijn heerlijke aroma. Godzijdank is het ook heel gemakkelijk te verzorgen, bloeit snel. Diffusie is ook eenvoudig. De wortels hebben veel aangroeiingen. Dit is echter een plant geïmporteerd uit Zuidoost-Europa en Vordereisen, die bijvoorbeeld regionale soorten in Duitsland zou kunnen verkopen. Voor milieuvriendelijke overwegingen, overweeg deze voor ingesloten tuinen en grote bloembakken.

Perfecte paarse bloemen

tuinplant gewone lila paars verse bloemen

Magisch aroma in het late voorjaar

tuinplant lila lila tuinstruik

Nodig deze verfijnde schoonheid thuis uit!

tuinplant lila paars rustieke bloemendecoratie

jasmijn (jasminum officinale)

Wie houdt er niet van deze aromatische tuinplant! Hun schoonheid en hun zachte uitstraling zijn gewoon legendarisch. Je kunt dit als struik- of luierplant hebben.

De bloemen zijn ook geweldig. Ze zijn er in wit, lichtroze en geel en gaan behoorlijk lang mee. Maar je moet deze tuinplant wel voorzien van een vochtige en voedingsrijke bodem.

Hemels geurende jasmijn pracht

tuinplant jasmijnplant witte bloemen tuin

Tuinkamperfoelie (Lonicera caprifolium)

Nu komen we bij de volgende tuinplant die overdag lekker gaat ruiken. Dit is een interessante soort die rond het hek en ander tuingereedschap zou kunnen klimmen. Zorg voor goede schaduw en u kunt in juni en juli genieten van de geweldige bloemen.

De typische kleur van deze tuinbloem is bleekroze

tuin plant tuin kamperfoelie struik

Zwarte vlier (Sambucus nigra)

Houd ook rekening met deze tuinplant, die overdag geurt. De bloemen van de zwarte vlier zijn niet alleen aromatisch, maar ook erg gezond.

Ze kunnen droog of vers worden gebruikt om thee te zetten

tuinplant zwarte vlierbessen witte bloemen

Wild, gezond fruit

tuinplant zwarte vliervrucht

Zoals veel van onze tuinbloemenlijsten, pretendeert deze niet volledig te zijn. Maar hebben we misschien uw interesse gewekt om zelf op zoek te gaan naar andere mooie bloemen voor uw tuin? of?