Succesvol tuinontwerp begint met plannen. Voordat de grensverleggende ceremonie plaatsvindt, schrijft u uw ideeën, wensen en mogelijkheden op. Een modern tuinconcept biedt een interessante combinatie van planten, grond en tuinmeubilair, wat resulteert in een harmonieuze symbiose. Een Landelijk tuinontwerp is een populaire manier om de tuin in te richten. Het biedt veel ruimte voor creativiteit en kan optimaal op uw eigen wensen worden afgestemd. In vier stappen maak je een creatief en passend plan.

Landelijk tuinontwerp, rustieke tuindecoratie, rotstuin

Stap 1: de inventaris van de woning

De eerste stap in de tuinplanning heeft betrekking op het bestaande pand. De volgende vragen zijn van belang: Hoe groot is het pand? Zijn er al structuren die niet kunnen worden verplaatst of gewijzigd? Welke elementen moeten blijven?

Een eenvoudige duimstok en ruitjespapier zijn voldoende om het tuinperceel op te meten en te schetsen. Een natuurgetrouwe opname van de contouren zorgt voor een uitstekende werkbasis. De schaal van 1:50 is duidelijk; één centimeter op het papier komt overeen met 50 centimeter van de werkelijke meetlengte.

Stap 2: de verlanglijst

Als de beslissing voor een landgericht tuinontwerp is genomen, kunnen in de volgende stap concrete ideeën worden verzameld. Afhankelijk van het geselecteerde land zijn er heel verschillende benaderingen hiervoor – hier zijn een paar voorbeelden:

Scandinavisch design        Houten privacyscherm, verhoogd bed, tuinhuis in Zweedse stijl

                                                         – natuurlijk maar niet overwoekerd

Japans ontwerp                 Rotstuin, vijver met brug, fontein, zen-elementen

Spaans ontwerp                   Terracotta potten, sierfonteinen, pergola

Er is een grote keuze aan geschikte designelementen. Naast vaste constructies zoals vijvers en perken zijn tuinmeubelen en decoraties een goede manier om een ​​zekere flair in de tuin te toveren.

Tuincentra en meubelzaken hebben voor veel stijlen bijpassende elementen. Zo is er de aanbieder in Hamburg Gudewer, die tuinmeubelen aanbiedt in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen met verschillende landelijke oriëntatie. Met calqueerpapier kunnen de afzonderlijke elementen in het perceel worden ingevoerd. Zo zie je in één oogopslag welk arrangement het beste bij het tuinperceel past.

Landelijk tuinontwerp, rustieke ideeën voor tuindecoratie

Stap 3: de detailplanning

Nadat het arrangement is samengesteld, wordt elk onderdeel in het perceel ingevoerd. Nu is het tijd om concrete beslissingen te nemen over het uiterlijk en de uitvoering van de geplande elementen en constructies in de afzonderlijke tuinen. De detailplanning behandelt alle elementen die in de landgerichte tuin aanwezig moeten zijn. Om dit te doen, kunt u z. B. stel de volgende vragen:

  • Moet het privacyscherm van donker of licht hout zijn??
  • Hoe hoog komen de bedden boven de grond??
  • Welke kleur moeten de stenen voor de bedranden hebben??
  • Hoe groot moeten lichtelementen zijn die paden verlichten en indirect licht geven?

Deze planningsstap is ook belangrijk om het bestaande budget vakkundig te plannen. Bepaalde houtsoorten en steenvormen zijn duurder dan andere. Correct gecombineerd blijf je binnen budget en creëer je een unieke, landelijke tuin die gebaseerd is op een efficiënte planning en toch aan alle eisen voldoet.

Stap 4: de plantenselectie

Professioneel advies krijgen van de kwekerij is de beste manier om uw tuinplanning af te ronden. Om een ​​tuin te ontwerpen die het hele jaar door bloeit, moet de juiste plantenkeuze worden overwogen. Met een juiste selectie van bloemen en planten wordt de betreffende landelijke stijl ideaal afgerond:

Japanse tuin               Vetplanten voor het stenen bed, kersenbloesems, bonsai, varens, bamboe, azalea

Italiaanse tuin              Wijnstokken op de pergola, citroenbomen, olijfbomen

Scandinavische tuin      Kruidenbed en bessenstruiken, diverse sierplanten, Lupinen en grassen

Slim geplaatst vervullen de planten meerdere taken. Een beplante pergola ziet er niet alleen mooi uit, ook in de zomer vind je hier een schaduwplekje. Hoge struiken aan de rand van de tuin dienen als privacyscherm voor nieuwsgierige buren. Geurige planten zoals rozen of lavendel zijn aangenaam gezelschap in de buurt van de stoel.

Conclusie

Met een goede planning staat niets het realiseren van een prachtig, landelijk tuinconcept in de weg. Van de fontein tot de plantenkeuze tot de tuintafel – een goed gestructureerd samenspel van alle elementen helpt bij het creëren van een uniek tuinontwerp. Talloze ideeën en tips voor de uitvoering vindt u bij online aanbieders zoals Gudewer en landschapsarchitecten die een landelijk tuinontwerp aanbieden.

Afbeeldingsrechten:

Afbeelding 1: [email protected] – zen-223382_1280

foto 2: [Beveiligd met e-mail] – terracotta-284532_1280