Landschapsarchitectuur voor brandwerendheidsinstallaties laag

Landschapsarchitectuur voor brandweerstand – Nuttige en praktische tips

Afhankelijk van de brandvoorschriften creëert een brandvertragend landschap een verdedigbaar buffergebied rond de woning. In gebieden waar bosbranden een seizoensgebonden gevaar vormen, worden huiseigenaren aangemoedigd om de onderstaande tips van de Amerikaanse brandweer op te volgen.

Verwijder droge, smerige groei en dode takken

Landschapsarchitectuur voor brandwerende installaties

Verwijder droge, sjofele begroeiing en dode takken: ze helpen het vuur zich snel te verspreiden. Houd het gazon gemaaid, vooral tot 100 cm rondom uw huis. Vervang harsachtige coniferen, zoals dennen en sparren, door de minder brandbare: esdoorn-, populier-, espen- of kersenbomen. Verwijder laaghangende en goed bereikbare takken en kleine bomen of struiken die onder de bomen groeien; ze laten het vuur zich door de overkapping verspreiden. Laat een ruimte van 9 meter tussen de bomen om te voorkomen dat vuren van boom naar boom springen.

Goed verzorgd gazon

Landschapsarchitectuur voor brandwerendheid laag gras planten

Gebruik steenmulch, bestrating en stenen muren om de verspreiding van het vuur te vertragen. Geen enkele plant is brandwerend, maar die met het hoge vochtgehalte en de lage groei, waaronder veel vetplanten, zijn meer brandwerend. Scheid de planten verder van elkaar zodat ze uit elkaar staan. Houd ook lagere planten in de buurt van je huis; hogere planten moeten steeds verder van je huis staan. Ontwerp barrières om te voorkomen dat branden gemakkelijk van het ene deel van uw tuin naar het andere springen. Zo kunnen opritten, terrassen, fonteinen, vijvers en gazons de verspreiding van brand helpen en effectief vertragen. Loopt uw ​​aandoening gevaar door brand? Ontdek hoe je het landschap kunt gebruiken tegen brandgevaar, bijvoorbeeld in gebieden als Utah.

Stijlvolle tuinverlichting – waterlelie

Landschapsarchitectuur voor brandwerende plastic lelies

Landschapsarchitectuur voor brandwerend water    Bloemen en plantensoorten – kleurrijke collectieLandschapsarchitectuur voor brandwerende planten laag hoog idee