cool tuinontwerp fedor van der valks hangende tuin

Stoer tuinontwerp – Fedor Van der Valks hangtuinen

Wat is er mooier dan hangende bloemen? Ja, het is eigenlijk ongewoon, maar zeker bewonderenswaardig als je kijkt naar de hangende tuinen van Fedor Van der Valk. Fedor Van der Valk heeft deze natuurlijke bloempotten gemaakt en vervolgens opgehangen met bloemen en planten erin.

Ze zien eruit als een deel van de plant zelf en dat is zijn grote gratie.

Cool tuinontwerp – uniek, innovatief idee

stoer tuinontwerp fedor van der valks hangplant

Fedor Van der Valk zei:

“Ik wilde al een tijdje geanimeerde video’s maken met gehaakte landschappen die een soort driedimensionaal spinnenweb waren begroeid met mos en gras. Het idee was om bonsai-achtige planten te creëren. Zodat het interieur echt luchtig blijft, heb ik besloten om verder te gaan met hangplanten.”

Het moeilijkste was het vinden van de juiste grond voor elke plant. Dus als je echt natuurlijke hangende tuinen in je huis wilt creëren, dan kun je gewoon een of twee bloemen ophangen en ze zullen er prachtig uitzien.

Het kwam bij je op dat je kamerplanten er zo uit kunnen zien?

stoer tuinontwerp fedor van der valks hangende bloemen

Het touwtje waarmee je de bloemen kunt ophangen, is het enige onnatuurlijke dat je hier gaat gebruiken. Je hebt niet veel ruimte nodig om je binnentuin te creëren. De gebruikelijke tuinpotten kunnen de helft van je vloeroppervlak in de kamer innemen, terwijl de hangende tuinen op verschillende lengtes kunnen worden opgehangen. Zo “zweven” ze in de lucht.

Fedor Van der Valk biedt ook bewateringsinstructies voor hangende tuinen. Hij raadt iedereen die geïnteresseerd is aan om de potten alleen water te geven als ze droog en kurklicht zijn. Zet er een kom water onder en houd deze vast totdat de luchtbellen zijn verdwenen. Hang de pot weer enige tijd boven de kom tot er extra water uit druppelt.

Welkom lente in huis

stoer tuinontwerp fedor van der valks hangende bloemen

Kamerplanten zonder bloempotten

stoer tuinontwerp fedor van der valks hangende bloemen planten

Hangende tuinen – een betoverend idee van Fedor Van der Valk

cool tuinontwerp fedor van der valks hangende bloempot

Wohlundtoll.de