Privacybescherming in de tuin is een veelbesproken onderwerp bij ons. Vooral omdat een tuin pas gezellig en uitnodigend oogt als hij afgeschermd is van nieuwsgierige blikken. En last but not least, het juiste privacyscherm is perfect en siert uw eigen buitenruimte. Om al deze redenen willen wij u kennis laten maken met een ander idee voor effectieve privacybescherming in uw eigen buitenruimte, namelijk de hibiscushaag. In de volgende regels kunt u ontdekken wat hen onderscheidt en wat hun voordelen zijn.

De hibiscushaag staat voor een kleurrijk en fris privacyscherm

hibiscushaag mooie tuin heesters haagplanten

Hibiscus Hedge – Waarom is het gunstig??

Sommige heesters zijn zeer geschikt als haagplant. Zeker als ze prachtige bloemen laten zien. De hibiscus heeft vaak de voorkeur voor een bloeiende haag in de tuin. Het wordt nog steeds rozenmarshmallow genoemd en heeft prachtige bloemen en dicht gebladerte. Afhankelijk van de snit kan de hibiscus snel groeien en na korte tijd een geweldige maken ondoorzichtig privacyscherm Aanbod.

Hij kan een hoogte bereiken van 1,5 tot 2 meter. Zo kunt u meerdere hibiscusstruiken naast elkaar als haag planten en in de zomer genieten van een prachtige overvloed aan bloemen. Maar alleen in de zomer biedt de hibiscus een ondoorzichtige tuinhaag, dus het is een seizoensgebonden tuinprivacyscherm.

Maar als een groenblijvende tuinhaag het eigendom het hele jaar door beschermt tegen nieuwsgierige blikken, kan geen enkele thuja- of taxushaag de decoratieve waarde van de hibiscustuinhaag bereiken. De hibiscus bloeit gemengd en is daarom de hele zomer een lust voor het oog. Dat maakt het een populaire decoratief element in elke tuin. Deze haagplant is het ideale privacyscherm in de zomer als je dat vakantiegevoel in je eigen buitenruimte wilt halen. Ook in de buitenruimte kunt u een gezellige zithoek inrichten, waar u ongestoord kunt ontspannen en nieuwe energie kunt opdoen. De hibiscus is ook heel makkelijk in onderhoud en om deze reden heeft het zeer de voorkeur als privacyscherm. Want je eigen tuin is ontworpen als een plek om te ontspannen in de zomer, waar zo min mogelijk zorg nodig is.

Voor veel tuinders is de hibiscus het ideale alternatief voor de bescherming van de privacy van de tuin

hibiscus haag bloeiende haagplanten tuinontwerpideeën

Meerdere naast elkaar geplaatste hibiscusstruiken zorgen voor een prachtig kleurenspel. U kunt dus afhankelijk van de tuinstijl een hibiscusvariëteit in een geschikte kleur kiezen. De talrijke hibiscussoorten verschillen ook van elkaar in bloemvorm en vorstbestendigheid. Verschillende soorten zijn winterharde haagplanten en je hoeft ze alleen in de winter goed te beschermen zodat ze het volgende jaar weer bloeien.

Eigenlijk is de hibiscushaag alleen geschikt als ondoorzichtige privacyscherm voor de zomermaanden. Maar plant je hibiscusstruiken samen met vroegbloeiende of groenblijvende struiken, dan wordt de haag het hele jaar door een privacyscherm.

De rozenmarshmallow bloeit in roze, blauw en wit

hibiscus haag witte hibiscus tuin haag ideeën zomer

Verzorgingstips voor de hibiscustuinhaag

De hibiscus behoort tot de kaasjeskruidfamilie. Hij komt oorspronkelijk uit Azië.

U moet de hibiscushaag in het voorjaar planten. Hij bloeit van juli tot september. De standplaats voor de hibiscus moet zonnig tot gedeeltelijk in de schaduw zijn en de grond moet goed gedraineerd en rijk aan voedingsstoffen zijn. Het onderhouden van de hibiscustuinhaag kost niet veel moeite. In het voorjaar is een snoeibeurt vereist. Alleen dan bloeit de plant uitbundiger. Jaarlijks snoeien is dan ook noodzakelijk voor een goed verzorgde en mooie haag. U dient de haag trapeziumvormig naar boven te knippen, zodat ook de onderste delen van de plant voldoende licht krijgen. Maar zelfs een hibiscushaag die vrij groeit, ziet er best mooi uit. Tenzij de tuin het toelaat. Maar dan moet je vooral belang hechten aan een verzorgde tuinhaag en bijvoorbeeld regelmatig verwelkte takken verwijderen.

Meer tips om uw hibiscushaag goed te verzorgen:

  • Geef de hibiscustuinhaag regelmatig water. Vooral in droge periodes heeft de haagplant voldoende water nodig. Het is raadzaam om de haag om de twee weken te bemesten met vloeibare mest. Houd er echter rekening mee dat het sierhout erg gevoelig is voor wateroverlast!
  • Zieke bladeren moeten onmiddellijk worden verwijderd. Op deze manier verspreidt de ziekte zich niet over de hele haag.
  • In de winter moet je de grond bedekken met schorsmulch, kreupelhout of droge bladeren zodat je de planten een goede winterbescherming biedt.

De onderhoudsinspanning voor de hibiscustuinhaag is erg laag

hibiscushaag frisse tuinideeën tuinontwerp zomer

De hibiscus brengt een koele, exotische flair in je buitenruimte

hibiscus haag hibiscus syriacus tuin privacyscherm

Conclusie: De hibiscus bloeit bijzonder mooi en wordt zeer dekkend, waardoor het in de zomer het perfecte privacyscherm is. Dus als u op zoek bent naar een natuurlijk en ook decoratief privacyscherm voor uw pand, dan bent u aangewezen op hibiscus. Maar bedenk vooraf goed hoe je de hibiscushaag gaat ontwerpen. Het zou goed zijn om uw idee met uw buren te bespreken, zodat uw bloeiende hibiscus tuinhaag geen probleem wordt.

De rozenmarshmallow zorgt voor een vakantiestemming in de tuin

hibiscushaag bloeiende haagtuinontwerpideeën zomer

Hibiscus is een geweldig seizoensgebonden privacyscherm

hibiscushaag goed zorgen voor bijpassende privacyschermen zomer

Voor een compacte haag is regelmatig snoeien vereist 

hibiscus haag hibiscus bloemen lil's frisse tuinideeën

De rozenmarshmallow is heel gemakkelijk te snijden

hibiscus haag rode bloemen kleurrijke tuinideeën

Met een bloeiende hibiscushaag kunt u ook afzonderlijke delen in de tuin afbakenen

hibiscus hedge voordelen zomer privacy bescherming ideeën

Een bloeiend privacyscherm is een grote attractie in elke tuin

hibiscus haag bloeiende struik haagplanten

De hibiscushaag biedt niet het hele jaar door privacy in de tuin, maar is een geweldige blikvanger in de zomer

Hibiscus haag vorm verzorgingstips

De hibiscus wordt ook wel tuinhavik genoemd

hibiscushaag bloeiende hagen van verschillende kleuren

Als de hibiscus op een zonnige plaats wordt geplant, zal hij de tuinbezitter verrassen met weelderige bloemen

hibiscushaag goed verzorgen van verschillende soorten frisse kleuren

Geniet in de zomer van een prachtige bloemenzee

hibiscus haag info onderhoudstips tuin privacy bescherming