fascinerende verlichting in de tuin kaarsen wijnglazen tafel stoelen

Fascinerende verlichting in de tuin maakt van de buitenruimte een klein paradijs

Voor de meeste mensen is het verlichten van hun tuinen geen prioriteit bij het ontwerpen van hun huis, als je maar kunt zien hoe gemakkelijk het is om ze allemaal te ontwerpen en te installeren. Er hoeven geen muren te worden gesloopt en er hoeven geen bestaande constructies op enigerlei wijze te worden gewijzigd.

Een beetje onderzoek naar de beschikbare modellen is voldoende. Maar voordat je dit doet, lees dit artikel met belangrijke tips.

Kijk eerst naar de lichten die door de binnenplaats naar de deur leiden. Oriëntatie geven is daarom van essentieel belang.

Deze lamp is natuurlijk praktisch, maar je hoeft je zeker niet te beperken tot de industriële look. Er zijn veel modellen die speciaal voor dit doel zijn ontworpen.

 Voor de lampen die naar de deur leiden adviseren wij de verlichtingspaaltjes. Ze zijn meestal 1 meter hoog en in de grond ingebouwd. Voor een bijzonder ontwerp moet je nog wel wat tijd investeren in onderzoek. Er zijn weinig creatieve oplossingen te vinden met dit type lamp. Maar die zijn er zeker te vinden als je er de nodige tijd en moeite in steekt. Liever iets vintage? Bekijk de torchiere-lampen die op de markt verkrijgbaar zijn!

Veel lampen kunnen uw tuin een individuele uitstraling geven

fascinerende verlichting in de tuin kaarsen boom stoep pad

Verlichting van de tuinlanen

 Aan de zijranden kunt u verlichting bevestigen. Hier heb je echt een grote keuze. Je vindt er zowel klassieke lampen als minimalistische vormen.

Zijn de tuinlanen bij het huis??

fascinerende verlichting in de tuin kunstgras voetpad

Praktische verlichting in de tuin voor meer comfort

Fleur fascinerende verlichting in het tuinpad op

Hier kun je de creatieve lampen combineren met de stabiele stofferingverlichting. De ene helpt voor een natuurlijke oriëntatie en de andere – voor prachtige lichteffecten op het oppervlak.

Interessante lampen verlichten de loopbrug naar de voordeur

fascinerende verlichting in de tuin originele praktische stenen muur

Kamerverlichting

Dergelijke wandlampen zijn zeer effectief in termen van de behoeften van het buitenterras. Heb je een deel van je buitenruimte ingericht als woonruimte voor de zomer? Je kunt het beste kiezen voor robuustere en stabielere pendelverlichting boven de tafel. Ben je bang voor de regen? Er zijn leuke en effectieve varianten voor afscherming. Als alternatief kunt u het gebied voor beschermende doeleinden gebruiken (bijvoorbeeld het terras).

Sprookjesachtige sfeer in de buitenruimte – sfeerhaard

fascinerende verlichting in de tuin wandlampen zithoek open haard

Lichtketting boven de zithoek – massief houten meubilair

fascinerende verlichting in de tuin kerstverlichting houten meubelen

Staande vloerlampen met dimschakelaars zijn ook zeer geschikt.

Lichtgevende vijver / zwembad

Heeft uw tuin een vijver? Installeer hier bekledingslampen aan de rand, of nog beter – bolvormige verlichting op de vloer. Er zijn ook varianten die een bergvorm nabootsen; alle lampen moeten hier waterdicht zijn. Er zijn zelfs enkele drijvende varianten in verschillende vormen. Speciale varianten zorgen voor een magische sfeer in de ruimte.

Extravagant tuinontwerp – groot zwembad met onderwaterverlichting

fascinerende verlichting in het tuinzwembad onder water

Opvallend watersysteem, geïmproviseerde waterval

fascinerende verlichting in de tuin watersysteem stenen waterval

Bloemverlichting

Je vindt kleine vloerlampen in een grote verscheidenheid aan vormen. Ze zijn verkrijgbaar als groeistenen of LED-buizen.Heeft u bomen in uw tuin? Dan kun je hanglampen in Japanse stijl installeren door ze aan de takken te hangen, en veel plezier! Zorg dat je je tegoed doet aan dit mooie en niet al te dure plezier in je tuin.

Dakterras ontworpen met stijl – glazen balustrades en houten vloeren

fascinerende verlichting op het dakterras in de tuin

Onderwaterverlichting in het zwembad – achtertuin

fascinerende verlichting in het buitenbad van de tuin

Indirecte verlichting buiten

fascinerende verlichting in de tuin plantstoel hout