Verwaarloost u uw tuin in de herfst en winter? Daar kun je dit jaar verandering in brengen. Door de juiste herfstplanten te kiezen, houdt u uw buitenruimte zelfs als de temperatuur daalt zelfs fris en kleurrijk. Als je het niet gelooft, lees dan gewoon verder en ontdek het zelf. Met deze herfstplanten bloeit je tuin ook in de herfst en winter.

Welke herfstplanten ken jij?

Dahlia bloeiende herfstplanten winterharde tuinplanten

Herfstplanten zorgen voor kleur in de tuin

winterharde aster bloeit tuinplanten in de herfst

Is september de juiste tijd om te planten? Ja, daar zijn de weersomstandigheden eigenlijk wel gunstig voor. De grond is nog warm en het regent genoeg om herfstplanten te planten. Creëer dus een kleurrijke tuin met bloeiende winterharde planten en geniet van hun pracht. Hieronder stellen we een paar herfstplanten voor die geweldig zijn voor jouw bestemming.

Bloeiende tuinplanten die winterhard zijn

Cyclamen tuinplanten herfst herfstplanten winterhard

Herfstplanten geven kleur aan de tuin

Kleur is een beetje moeilijker in de late herfst, maar de herfstasters zullen lavendelblauwe bloembladen vertonen met felgeel in het midden. En probeer ruimte te vinden voor camelia’s om in de winter te bloeien. In de kersttijd brengen deze onverwacht exotische bloemen die bijzonder mooi zijn. Ze hebben echter zure grond nodig, dus het kan zijn dat je je buitenpot moet vullen met geschikte compost.

U kunt het hele jaar door genieten van de schoonheid van de bloeiende tuinplanten

Herfst cyclamen planten winterharde planten

Naast onze suggesties hierboven zijn er nog andere herfstbloeiende planten die je in je eigen tuin kunt planten. Of je nu een beginner bent of een ervaren tuinier, deze herfstplanten maken van je tuin een bloeiende herfstoase. De volgende herfstplanten en struiken zijn bestand tegen het wisselvallige weer en trotseren kou en wind om een ​​vleugje kleur te brengen en de koude herfstdagen op te fleuren.

Een storm van kleuren in de herfst

Dahlia aster bloeiende herfstplanten winterharde tuinplanten

7 herfstplanten die prachtig bloeien

krokus

Het gure herfstweer dwingt de krokussen door de grond en is daarmee de perfecte wintervaste plant bij lage temperaturen. De iconische, komvormige bloemen staan ​​zowel in de tuin als in potten op het balkon prachtig. Als u krokussen echter direct in de tuin wilt planten, kunt u dit beter onder een boom of in de buurt van een struik doen, waar ze worden beschermd tegen hevige regen.

De krokus is winterhard en kan zelfs in de sneeuw prachtig bloeien

Herfstkrokus gele winterharde planten

Paarse bloemen midden in de winter

Herfstkrokus paarse sneeuwharde planten

Cyclamen

De populaire held van de plantenwereld, de cyclamen, kan van de herfst tot de lente bloeien. De bloemen zijn in de kleuren rood, roze en wit en zien er geweldig uit in potten of onder bomen. Cyclamen hederifolium is de gebruikelijke keuze voor herfstbloemen omdat het het winterweer relatief ongeschonden zal overleven.

Cyclamen bloeien zelfs bij lage temperaturen

Cyclamen tuinplanten herfst herfstplanten

Monnikskap

Net als de boterbloem heeft de monnikskap prachtige gele bloemen en is hij het meest geschikt om onder loofbomen en struiken te groeien. De gele monnikskap geeft de voorkeur aan rijke, vochtige grond in schaduwrijke delen van de tuin.

De monnikskap kan in verschillende kleurtinten bloeien

Monnikskap herfstplanten tuinharde plantenMonnikskap herfstplanten tuin winterharde planten

Viooltje

Sommige soorten viooltjes bloeien echter niet als het echt koud wordt. Kies dan voor speciale winterbloeiende soorten die tot ver in het late voorjaar bloeien. Zo ervaar je het hele jaar door een kleurenpracht in je eigen tuin.

Viooltjes komen gemakkelijk de winter door

Viooltje tuinplanten herfst herfstplanten

Sneeuw en kou zijn geen probleem voor het delicate viooltje

Viooltje tuinplanten herfst herfstplanten winterharde sneeuw

Heide

De winterharde heide is vaak te vinden op moerassen, omdat het een veelzijdige plant is die tegen slecht weer kan. Deze winterharde plant heeft roze, witte en paarse bloemblaadjes en is perfect voor zowel tuin- als potplanten op het balkon.

Bloeiende tuinplanten in de herfst

Heide tuinplanten vallen herfstplanten winterhard

Herfst asters

De kleine lavendelblauwe bloemen vallen op in de nazomer en herfst en komen pas echt tot leven in het avondlicht. De aster houdt van veel zon en goed doorlatende grond. Plant deze herfstplant daarom niet op een schaduwrijke plek.

Lavendelblauwe bloemen zorgen voor een vrolijke stemming in de herfst

Aster tuinplanten vallen herfstplanten winterhard

dahlia

Hoewel de dahlia’s tijdens de hete zomermaanden beginnen te bloeien, kun je van de late herfst tot de winter genieten van hun prachtige bloemen. Ze zijn het beste voor tuinplanten en zijn er in verschillende kleuren en maten.

Dahlia’s zijn prachtige tuinplanten

Dahlia bloemen bloeiende herfstplanten winterharde tuinplanten

Geniet van de pracht van de bloeiende herfstplanten en creëer een vrolijke sfeer in je tuin of waarom niet op je balkon. Het is nog te vroeg om afscheid te nemen van de zomer…

Laat je tuin prachtig bloeien in de herfst en geniet van het komende seizoen!

Herfstheide tuinplanten winterharde planten