De balans in je eigen lichaam en leven lijkt de moderne weg naar gezondheid. Met de vervuiling en andere rampen waar we getuige van zijn, realiseren steeds meer mensen zich dat dit het juiste is om te doen. Het tuinontwerp moet dienen om onze verbinding met de natuur te herstellen. Het gebruik van gifstoffen en chemie is duidelijk niet opgenomen in deze levensfilosofie. Deel jij deze mening ook? Ben je klaar om een ​​beetje extra moeite te doen en plagen op een milieuvriendelijke manier te bestrijden? Dan bent u de juiste lezer voor ons artikel “Heilzame insecten in de tuin”.

Er zijn veel planten die nuttige insecten aantrekken in de tuin

Tuinideeën natuurlijke tuin

Nuttige insecten verspreiden in de tuin – dat klinkt een stuk moeilijker dan het in werkelijkheid is!

Gunstige organismen in de tuin konden gemakkelijk worden gekocht en geregeld. Zo ingewikkeld is het dus helemaal niet! Het wordt alleen maar complexer als je deze nuttige insecten op een natuurlijke manier wilt aantrekken. Dat zou dan natuurlijk ook lukken, maar daar schrijven we straks over.

Als je geen tijd hebt, kun je gewoon een verzameling van die in de handel verkrijgbare insecten oppikken die het meest geschikt zijn voor jouw geval. De prijs voor de kwalitatieve aanbiedingen van nuttige insecten ligt momenteel tussen de 20 en 30 €.

Een natuurlijke tuin zal gemakkelijk de nuttige insecten aantrekken

gezond leven nuttige insecten in de tuin natuurlijke tuin

Wat voor nuttige organismen heb je eigenlijk nodig in de tuin??

In de meeste gevallen heeft u nuttige insecten tegen bladluizen nodig. Er zijn een aantal insecten die zich ermee voeden en ze zijn allebei gemakkelijk te vinden op de markt en zijn zeer geschikt om geschikte planten aan te trekken. Maar er kunnen ook andere plagen in uw tuin voorkomen. Zoek uit welke dat precies zijn en koop dan de juiste nuttige insecten. Hier is een zeer nuttige lijst met ongedierte en hun tegenstanders, die ieder van jullie zou kunnen gebruiken!

Zo ziet een insectenhotel eruit

Insectenhotel - tuinideeën natuurlijke tuin

Planten die nuttige organismen aantrekken

Misschien heb je tijd en zin om wat planten te gebruiken die nuttige insecten aantrekken. Overigens zou deze methode de aanschaf van nuttige insecten kunnen aanvullen, maar niet vervangen! Je zou nuttige insecten kunnen kopen en ze ook kunnen aanmoedigen om zich met de juiste planten te verspreiden. De meest populaire planten voor het aantrekken van nuttige insecten zijn fruitbomen, vaste planten, wilde kruiden en bloemen. Madeliefjes zijn bijvoorbeeld niet alleen mooi, maar ook erg nuttig voor dit doel. Korenbloemen zijn ook erg populair bij nuttige insecten. Overweeg ook om spintmijten, roofmijten en oorwormen te trekken.

Belangrijke tip: Als je weinig tijd hebt, kun je ook de juiste wildmixen vinden. Het grote voordeel hierbij is dat ook op de verpakking staat welke nuttige insecten de verkochte planten telkens kunnen aantrekken.

Ontdek waar elk insect nuttig voor is

Natuurlijke tuin - ideeën voor tuinontwerp

Insectenhotel voor nuttige insecten

Wil je blijvend nuttige insecten in je tuin hebben, dan is het gebruik van het zogenaamde insectenhotel zinvol. Hier is gemakkelijk aan te sleutelen, en in sommige omstandigheden kan het zelfs vrij eenvoudig zijn. Een bloempot of ander vat kan worden gevuld met een geschikt materiaal zoals kokosvezel. Stro zou hier net zo goed kunnen dienen. Ook de kleur van het vat is van groot belang. De felle tinten trekken de insecten aan. Vooral vurige nuances zoals rood of oranje zouden hiervoor ideaal zijn. Verf het vat in deze tint. Trouwens, als je het insectenhotel mooi maakt, kan het ook dienen als sfeervolle tuindecoratie. Een ander populair type insectenhotel is gemaakt van stukken geperforeerd hout. Om dit te doen, hebt u alleen een houtblok nodig en boort u er gaten in met het juiste gereedschap.

Sommige planten die populair zijn bij nuttige insecten

Natuurlijke tuin natuurlijke tuinideeën gezond leven

Bescherm jezelf tegen de insecten

Dus nuttige insecten in de tuin hebben duidelijke voordelen en horen gewoon bij het moderne tuinontwerp. Maar ook de nadelen zijn overduidelijk, namelijk dat je wat ongenode gasten bij je zult hebben in de tuin, maar ook thuis! Maar er zijn een aantal methoden die u kunt gebruiken om deze buiten het interieur van uw huis te houden. Je kunt ook insectenwerende middelen gebruiken om je lichaam te beschermen. Met de insecten blijft uw tuin echter milieuvriendelijker en beschermt u uw gezondheid. Het is dus de moeite waard om wat van je eigen comfort op te offeren!

Weet jij welke nuttige insecten je nodig hebt in je tuin?

Natuurlijke tuin tuinideeën

De “goede” insecten besparen je chemie

Ideeën voor natuurtuininsecten

Nuttige insecten zijn goed ingeburgerd in modern tuinontwerp

Natuurlijke tuin modern tuinontwerp

Natuurlijke tuin nuttige insecten in de tuin

De nuttige insecten passen bij het moderne concept van comfort

Gunstige insectenideeën natuurlijke tuin