Alle Feng Shui-volgers kennen de basisregels van de bekende Taoïstische filosofie en harmonie uit China. Feng Shui streeft ernaar om mensen overal in harmonie te brengen met hun omgeving. De regels van deze leer zijn gebaseerd op de term Qi. Dit betekent de onzichtbare levensenergie die overal om ons heen stroomt. Misschien ken je de basisprincipes van Feng Shui al of wil je ze nu gewoon beter leren kennen. In beide gevallen ben je vandaag aan het juiste adres, want in dit artikel willen we geweldige tuinideeën presenteren over hoe je je buitenruimte kunt inrichten volgens de Feng Shui-regels. Onze Feng Shui-experts raden alle huiseigenaren aan om hun eigen huistuin zo in te richten dat deze bescherming, rust en energie biedt. Als je geïnteresseerd bent in het onderwerp, blijf dan bij ons voor meer informatie!

 Het beste tuinidee is er een die balans schept en harmonie uitstraalt.

Tuinidee tuinontwerp volgens Feng Shui harmoniebalans

Wilt u ook meer comfort in uw eigen tuin? Om dit in de buitenruimte te borgen, daar meer rust en sereniteit te vinden en er tegelijkertijd nieuwe energie uit te putten, moeten we volgens de Feng Shui-regels de balans tussen Yin en Yang in de tuin vinden. Yin en Yang zijn de basis van de Chinese filosofie en harmonie.

Beide zijn aanvankelijk polaire tegengestelde krachten die elkaar voortdurend aantrekken. Yin is het vrouwelijke principe dat rust uitstraalt. Yang staat voor het mannelijke element, dat actief en altijd in beweging is.

 Yin en Yang zijn basistermen in de Chinese harmonietheorie Feng Shui.

Chinese harmonie Feng Shui Yin Yang

  • Tuinideeën die balans creëren in de tuin

De balans tussen yin en yang is essentieel. Het ene principe (ongeacht of het mannelijk of vrouwelijk is) mag niet meer aanwezig zijn dan het andere, omdat dit tot onbalans kan leiden. Dit kan op zijn beurt ernstige problemen veroorzaken in uw gezinsleven en zelfs in uw carrière. En dat zou totaal onwenselijk zijn, nietwaar??

De balans tussen het vrouwelijke en mannelijke principe is van het grootste belang in alle tuinideeën.

Tuinideeën balanceren tussen vrouwelijke yin en mannelijke yang

Aangezien de post van vandaag gaat over tuinideeën die gebaseerd zijn op de Feng Shui-regels, laten we eens kijken hoe het vrouwelijke principe van Yin buiten wordt uitgedrukt. Plant bloemen met kleine bloemen en blaadjes die een bijzondere charme uitstralen. Ronde stenen gerangschikt in figuren zijn typische vrouwelijke elementen volgens Feng Shui. Horizontaal geplaatste tuinfiguren behoren ook tot het Yin-element.

Ronde stenen mogen niet ontbreken in de tuin, ze vertegenwoordigen het vrouwelijke yin.

Tuinideeën Tuinontwerp Feng Shui ronde stenen het vrouwelijke Yin

En wat vertegenwoordigt het Yang-element, dat wil zeggen, het mannelijke principe in de tuin? Het kan worden weergegeven door verticale figuren, waterfonteinen, zeer levendige kleuren en planten met grote bladeren en bloemen. Als je geïnteresseerd bent in de betekenis en symboliek van bloemen volgens de Feng Shui-regels, kun je er met één klik meer over te weten komen. En vergeet niet om typisch vrouwelijke en door en door mannelijke elementen naar buiten gelijkmatig te verdelen, zodat ze altijd in balans zijn. Zonder dat een van hen domineert.

Volgens Feng Shui is water een van de basiselementen in de tuin, samen met hout, steen, vuur en metaal.

Waterfonteintuinideeën ontwerpen een tuin volgens Feng Shui stralen harmonie uit

  • Slimme tuinideeën die rekening houden met de hoofdpunten

Een van de eerste stappen bij tuinieren in Feng Shui-stijl is het identificeren van de hoofdpunten en hoe deze overeenkomen met de tuinideeën. Bij het ontwerpen van uw tuin moet u er in de eerste plaats van uitgaan dat uw tuinideeën harmonie moeten brengen in elke hoek. Om dit te doen, moet je een goede kennis hebben van de kwaliteiten van elke tuin en elk hoekje en gaatje buiten.

 Elke tuin moet worden ontworpen volgens de Feng Shui-regels, zodat er een visueel evenwicht in de buitenruimte wordt bereikt

Tuinideeën ontwerpen elke tuin volgens Feng Shui

het noordelijke gebied is gekoppeld aan de loopbaan van elk gezinslid. In deze hoek van de tuin moeten alle dingen zo natuurlijk mogelijk worden gelaten en alles wat groeit mag niet worden gestopt. Kleine tuinfiguren en beeldjes daar plaatsen is ideaal.

 Kleine tuinfiguren horen thuis in de noordelijke tuin

Feng Shui tuinideeën kleine tuinfiguren

De kleuren die ons helpen onze energie te vergroten en die we kunnen gebruiken in de noordelijke hoek van de tuin zijn grijs, blauw, turkoois en wit, wat staat voor de zuiverheid van de ziel.

De kleuren groen en rood domineren in de zuidelijke tuin, afhankelijk van de Feng Shui-regels.

Feng Shui regeert tuinideeën

De zuidelijke tuin Volgens Feng Shui staat het voor prestige en erkenning. Als je een tuin hebt die is ingericht volgens de Feng Shui-regels, moet je je levenshouding en je persoonlijkheid in het zuiden ontdekken. De kleuren die we graag in deze hoek vinden zijn groen en rood.

De zuidelijke hoek van de tuin is de ideale plek om de barbecue te plaatsen of een open haard te bouwen. Je kunt dit deel ook versieren met kaarsen van alle soorten en maten om te profiteren van de positieve energie van de vlammen.

 Hier zijn de kleuren groen en wit perfect in balans.

Feng Shui-tuinideeën hebben veel weelderig groen, grijze en witte stenen in evenwicht

Feng Shui-specialisten beweren dat: het oostelijke deel van de tuin de belangrijkste is omdat het de familie vertegenwoordigt. De plant die in deze hoek van de tuin niet mag ontbreken is bamboe omdat het geluk brengt. De kleuren die hier niet mogen ontbreken zijn blauw en groen.

Je kunt hier kleine waterbakken plaatsen (uiteraard gevuld met water) om kleine vogels naar de tuin te lokken. Plaats hier ook houten sculpturen of tuinfiguren.

Volgens de Feng Shui-regels hoort een waterbak voor de vogels thuis in de oostelijke tuin.

Feng Shui tuinideeën waterbak voor vogels rode bloem

Het laatste hoekje van onze tuin is de westerse. Deze tuin staat symbool voor projecten, creativiteit en kinderen. Op dit punt adviseren wij u om daar metalen voorwerpen te plaatsen. We raden ook aan om enkele speelplaatsen voor kinderen te creëren. De kleuren die hier niet mogen ontbreken zijn grijs, wit en geel.

Zoek vervolgens een plek om met je vrienden rond te hangen. Dit zou in het noordwestelijke deel van de tuin moeten zijn, omdat dit gebied menselijke wijsheid vertegenwoordigt.

 In deze relaxzone kun je eindeloos veel uren doorbrengen met familie en vrienden.

Feng Shui tuinideeën relaxzone ligstoelen bamboe veel groen

Als je al deze tips en tuinideeën in overweging neemt, kun je een prachtige feng shui-tuin creëren. Waar harmonie en balans is, zul je je zeker in elk seizoen kalm en vol energie voelen. Volg de hier beschreven tuinideeën volgens de Feng Shui-regels en ontwerp je eigen hemel op aarde! Dat willen wij jou ook wensen.

 Zo’n tuinpad laat niets te wensen over

Feng Shui regeert tuinideeën tuinpad

 Water symboliseert de eeuwige beweging in de natuur.

Tuinideeën Waterbasiselement Feng Shui eeuwige beweging in de natuur

 Tuinideeën water basiselement Feng Shui

Een watervijver is meer dan wenselijk in de Feng Shui-tuin.

Tuinideeën volgens Feng Shui watervijver houten stokken watervegetatie

Feng Shui tuinfiguren

 Richt een speciaal hoekje in in de tuin waar je je graag terugtrekt.

Feng Shui tuinideeën speciale hoek om je terug te trekken, te rusten, te ontspannen

 Het perfecte tuinontwerp is altijd aantrekkelijk.

Tuinideeën Bloemen Struiken Bomen erg aantrekkelijk Feng Shui-regels

Ook in de Feng Shui-tuin heb je een echte eyecatcher nodig.

Feng Shui tuinideeën prachtig tuinontwerp rode bal blikvanger

In de Feng Shui-tuin vind je zeker innerlijke rust en balans.

Tuinideeën Feng Shui ronde steen witte bloemen