tuinontwerpideeën struiken vormen tuinkunst

Ideeën voor tuinontwerp – originele en geweldige suggesties

De tuin is een deel van het huis dat net zoveel aandacht nodig heeft voor het ontwerp als uw huis voor de inrichting. Er zijn veel manieren om je eigen stijl buiten in de open lucht te laten zien. Of je tuin nu klein of groot is, je kunt hem gezellig en stijlvol maken door geschikte accessoires toe te voegen en levendige ruimtes te creëren met beelden en vrolijke bloemkleuren.

Exotische relaxhoek in de natuur – in je achtertuin

tuinontwerpideeën struiken vormen exotisch

Er zijn ook tal van stijlen die u kunt gebruiken om uw tuin te decoreren. De moderne stijl neemt elementen uit de moderne architectuur over – eenvoudige lijnen, kleine verfraaiingen, groene gazons zijn heel gewoon omdat ze schoon, onderhoudsarm zijn en niet veel inspanning vergen om te ontwerpen.

Klein, compact tuinhuisje met glazen wanden

ideeën voor tuinontwerp struiken vormen houten vijver

Cottage-tuinen zien eruit alsof ze nooit echt zijn ontworpen. De planten groeien daar vrij zoals ze willen, de tuin is weelderig, alles groeit ongeremd. Daar, tussen deze wilde vegetatie, vindt u een klein pad dat u naar de voordeur leidt. Meestal is de koloniale tuin afgescheiden van de aangrenzende tuinen met een hek zodat er groenten en kruiden kunnen worden verbouwd.

Verschillende soorten planten in de tuin

tuinontwerpideeën struiken vormen

De Japanse tuin heeft zeer interessante ontwerpvormen zoals kleine vijvers met bruggetjes, rotsen, struiken, stenen lantaarns en kleinere steengroepen en eilanden.

De Spaanse tuinen liggen vaak rond vijvers of waterkanalen, fruitbomen en geurige planten staan ​​rond het water. Daar zie je ook pergola’s, priëlen en paviljoens. Daar kunt u een eethoek in de buitenlucht organiseren en/of een ontspanningsruimte inrichten met ligstoelen en rieten fauteuils.

Sfeervolle en chique gevel – tuinkunst in de voortuin

tuinontwerpideeën struiken vormen voortuin

Maar je moet het wel van tevoren weten, het vergt allemaal een goede planning als je niet eindigt met een groen doolhof in plaats van een prachtige tuin. De tuin moet de perfecte plek zijn om te ontsnappen na lange uren werken en om echt uit te rusten tussen groene bomen en geurige bloemen.

Kleurrijke bloemen en verse bloemen

tuinontwerpideeën struiken vormen bloemen kleurrijk

Klein gazon in de achtertuin en twee recreatiegebieden

tuinontwerpideeën struiken vormen bloemen fauteuil

Enorme bloempotten verfraaien de tuin

tuinontwerpideeën struiken vormen bloemenpot

Opvallende boom met een rode boomtop in de voortuin

tuinontwerpideeën struiken vorm toegangsdeur     Romantische tuinverlichting – klein geïntegreerd zwembadtuinontwerpideeën struiken vormen zwembad

Sprookjesachtig huis exterieur – diverse struiken in de voortuin

tuinontwerpideeën struiken vormen struik kleurrijk