De lente is al lang aangebroken en het weer wordt steeds beter. Natuurlijk wil je meer buiten zijn: de zonuren in de tuin worden langer en aangenamer… Daarom staan ​​passende en mooie tuinmeubelen in de schijnwerpers. Zoals je zelf ook kunt concluderen, moet je niet alleen vertrouwen op mooie meubels, geschikte tuinplanten en opvallende decoraties! Ook andere tuinaspecten zijn sterk vertegenwoordigd in tuinontwerp, waaronder tuinirrigatie. Een goed functionerende tuin moet een betrouwbare irrigatie hebben als je wilt genieten van mooie planten en een aantrekkelijk uiterlijk. Een mooie buitenruimte is gebaseerd op een goede planning en zorgvuldig tuinieren!

tuinpomp voor zuinige en functionele tuinirrigatie

Als het gaat om tuinirrigatie, is het kiezen van het juiste irrigatiesysteem belangrijk om de tuin goed te laten functioneren. Deze moet aansluiten bij het tuinontwerp en de persoonlijke wensen van de tuineigenaar. Tuinpompen zijn een praktische en voordelige oplossing voor de moderne tuin.Gelukkig is er een breed scala aan uitvoeringen en functies. Maar wat zijn de eigenschappen van een tuinpomp en welke is de juiste voor jouw tuin??

Mogelijke toepassingen voor de tuinpomp

Tuinpompen worden niet alleen gebruikt voor het besproeien van bloemen en gazons. De tuinpomp is ook geschikt voor het verhogen van de druk van tuinsproeiers en voor drainage. Zo kan het zwembad bijvoorbeeld worden leeggepompt of kan stilstaand water (zoals grote plassen) worden weggepompt. Omdat pompen niet alleen permanent zijn geïnstalleerd, maar ook mobiel kunnen zijn, kunnen het terras en de binnenplaats op deze manier worden schoongemaakt.

tuinpomp voor de tuinsproeier moderne tuinirrigatie

Hoe werkt een tuinpomp en welke is geschikt voor jouw tuin?

De tuinpomp werkt volgens het principe van de jetpomp. Elke tuinpomp heeft een generator die druk creëert. Het heeft een motor die een kleine waaier in beweging zet. Hierdoor ontstaat er een stroming en door het draaien van de waaier wordt ook het water in beweging gebracht. Er ontstaat een vacuüm met afzuiging.

Wat zijn de voordelen van een tuinpomp??

Een tuinpomp zorgt om een ​​aantal redenen voor comfort buitenshuis:

  • Het gebruik van een tuinpomp bespaart geld
  • U profiteert van intelligente tuinirrigatie als u vertrouwt op een pomp met een elektronisch regelsysteem of een terugslagklep

tuinpomp voor moderne en efficiënte tuinirrigatie

Aan welke criteria moet een tuinpomp voldoen??

Bij het kiezen van een tuinpomp zijn er een aantal zaken waar u op moet letten:

  • Het optreden – Sommige tuinpompen werken op elektriciteit, andere op benzine of zonne-energie. Wilt u grote oppervlakten beregenen of juist kleinere? Afhankelijk van de situatie moet je kiezen tussen off-grid, benzinemotor en elektrische tuinpompen. Zorg er echter voor dat als u hoge prestaties nodig heeft, u ook een hoger energieverbruik mag verwachten.
  • De zuiglift -dit is het hoogteverschil tussen de pomp en de waterbron
  • Het financieringsbedrag – hieronder wordt verstaan ​​het hoogteverschil tussen het wateroppervlak en de wateronttrekking. De afleverkop kan hoger zijn dan de aanzuigkop;.

Als u op zoek bent naar een goed onderhouden tuin, verwaarloos dan de watergift niet! Maak een weloverwogen beslissing en geniet van een heerlijke lente- en zomerrelaxruimte!

tuinpompen voor bloemen en planten