tuinideeën teakhouten meubelen buiten eethoek

Teak is een schat in de tuin

Teak is al lang een van de meest geprefereerde materialen voor tuinmeubilair. De redenen hiervoor zijn onder andere de mat gouden kleur en het grote uithoudingsvermogen. Het bevat ook rubber en olie. Het is dus van nature waterdicht en ook bestand tegen rot en insecten.

Het is zeker van jou Teak tuinmeubelen gaat vele jaren mee.

Teak tuinmeubelen blijven voor altijd

teak tuinmeubelen bank fauteuil tafeldecoratie buiten

  1. prijs

Al deze eigenschappen maken het materiaal niet alleen populair, maar ook zeer geschikt voor langdurig gebruik. Als je vaak beweegt of van decoratie wilt wisselen, dan is dit niet de beste optie.

Teakhouten eethoek

teak tuinmeubelen eettafel en stoelen

  1. duurzaamheid

In sommige regio’s in het zuiden en zuidoosten van Azië zijn veel bossen verwoest om aan dit hout te komen. Maar dat is niet altijd het geval. Zoek uit waar het hout dat je gebruikt vandaan komt. Vraag de juiste certificaten aan om er zeker van te zijn dat je een duurzaam materiaal hebt gekocht.

Op het terras

teak tuinmeubelen terras design ideeën zithoek

  1. Lakwerk en verwering

Hier heb je drie hoofdopties: natuurlijk (niet geverfd), verzegeld, verweerd.

Zilveren look

Buitenmeubels gemaakt van teakhouten stoelen

Als het wordt blootgesteld aan externe omstandigheden, zal het teak na verloop van tijd zilverlicht worden. Dit gebeurt hier met de meubels en dat is vooral te merken aan de armleuningen. Ze zullen pas over een paar maanden helemaal grijs zijn. Je kunt ook hout kopen dat al verweerd is. Het voordeel hiervan is dat de schaduw niet verandert en je dus gewoon de bijpassende kleuren kunt kiezen.

De goudbruine kleur van de teakhouten tuinmeubelen ziet er geweldig uit

Opzetten poolkamer teakhouten meubelen ligtafel

Wilt u dat uw meubels er goudbruin uitzien? Afdichting kan het verweringsproces vertragen. Maar de kitten kunnen ook verweren. Vraag de verkoper dus naar de beste zorg.

Teakhouten tuinmeubelen bij het zwembad

teakhouten tuinmeubelen bij het zwembad

  1. Moet het geolied zijn of niet??

Sommige experts raden aan om de teakhouten meubels te oliën om de kleur te behouden. Maar dat brengt het risico op schimmel met zich mee. Denk bij de keuze voor het wel of niet aanbrengen van een olielaagje aan de plaatsing van het meubel. Teakhouten meubels in het interieur verouderen meestal niet.

Het hout kan verweren door de zonnestralen

teak tuinmeubelen naast het huis

Als ze echter in de volle zon staan, zal het hout verweren. Bepaal dus vooraf wat voor u belangrijk is, vermijd het risico op schimmel en het gewenste visuele effect. Niet alle soorten olie zijn gelijk gemaakt, dus vraag de verkoper naar de details.

Borstel voorzichtig

teakhouten meubelen tuinontwerp decoratie sierkussens

  1. Schoonmaken

Teakhouten meubelen dienen minimaal één keer per jaar schoongemaakt te worden. Zo verwijder je vuil, stof en vlekken. Dit kun je zelf doen met afwasmiddel en een borstel. Vraag de verkoper naar de specifieke middelen die u voor uw meubels moet kiezen. Misschien morst iemand rode wijn of saladedressing op je meubels. Dan moet je specifieke middelen gebruiken om eikenhout te reinigen. Over het algemeen moet men echter voorzichtig zijn met dit materiaal, maar het zal zeker zijn vruchten afwerpen.

Ontspan in de tuin

      teak tuinmeubelen op de weide vallei