mooiste-stranden-van-de-wereld-reizen-en-vakantie

Dit zouden wel eens de 10 mooiste stranden ter wereld kunnen zijn

Er zijn veel prachtige stranden in deze wereld. We zouden niet durven zeggen dat we kunnen bepalen welke echt mooi en glorieus zijn. We nemen het ook niet aan van iemand die zoiets durft te beweren. Omdat er zeker velen zijn die niet hebben gereisd en niet bekend zijn.

Mooiste stranden – Bora Bora, Tahiti

mooiste stranden Bora Bora Tahiti

Maar vandaag hebben we tien van de mooiste stranden ter wereld geselecteerd. Je bent het zeker waard om de droom van veel mensen uit te beelden. We beloven je een waar genoegen als je er eenmaal bent.

Top 10 droomstranden ter wereld – Moorea Island

mooiste stranden Moorea Frans Polynesië

Stranden op de Malediven

Hier heb je ‘s nachts een uniek effect, dat als je het eenmaal hebt gezien je het nooit meer wilt vergeten. Bioluminescent fytoplankton nam het op. In water heb je zoiets als een tweede hemel. Dit is precies wat het tot een van de mooiste stranden ter wereld maakt. Als je de kans hebt, zou je jezelf dit eens in je leven moeten gunnen.

vakantie op de Malediven

mooiste stranden Malediven vakantie

 Bioluminescent fytoplankton

mooiste stranden Malediven vakantie Bioluminescent fytoplankton

Verborgen strand in Puerto Vallarta

De natuur bestaat buiten onze wil of onwil. Hidden Beach in Puerto Vallarta bewijst dat. Omdat het het resultaat was van een door mensen gestuurde bom. Als gevolg hiervan hebben we een van de mooiste stranden ter wereld.

Het verborgen strand in Mexico

Verborgen strand Puerto Vallarta Mexico

Maho-strand in Sint Maarten

Nou, we hebben het niet over de mooiste, maar de meest opwindende stranden ter wereld. Het vliegveld is zo dichtbij dat de vliegtuigen superdicht over de hoofden van mensen vliegen. Dat schijnt voor veel mensen een hele grote aantrekkingskracht te hebben.

Strand met vliegveld in de buurt

mooiste stranden Maho Beach Sint Maarten

Punaluu zwart zandstrand

Ook hier is het twijfelachtig of Punaluu Black Sand Beach een van de mooiste of een van de meest opwindende stranden ter wereld is. Omdat dit strand zwart is door de basaltlava, die vanuit de oceaan naar binnen stroomt en supersnel afkoelt.

Zwart zand

Punaluu zwart zandstrand

Glass Beach op Fort Mountain – Californië

Dit strand dankt zijn naam aan het feit dat het bedekt is met veel verschillende glasstenen. Dit is een van de opmerkelijke bezienswaardigheden van de stad. Tot 1967 gooiden de lokale bevolking hun afval daar buiten. De overblijfselen zijn door de natuur gepolijst en dit prachtige uitzicht is ontstaan. Nog een voorbeeld van hoe de natuur onze slechte kant kan veranderen in iets geweldigs.

Bedekt met glasstenen

beste stranden Glass Beach Fort Mountain Californië

Roze zandstrand

Het roze zand in de Bahama’s, dat de koraalnuances draagt, is erg beroemd. Hij vormt ook de schoonheid van dit roze zandstrand. De gebroken stukjes koraal veranderen het zand en het hele strand in een vreemd natuurverschijnsel.

Het roze strand in de Bahama’s

mooiste stranden Pink Sand Beach Bahama's

Strand van Koekohe

Een van de mooiste stranden ter wereld bestaat ook uit de gebroken rotsformaties. Er is sprake van Koekohe Beach in Nieuw-Zeeland. Het is moeilijk voor het water om ze volledig op te lossen en dit creëert zulke pittoreske structuren.

Koekohe Beach in Nieuw-Zeeland

mooiste stranden Koekohe Beach

Giants Causeway-strand

Een van de mooiste stranden die we u graag willen voorstellen, ligt in Ierland. We hebben hier te maken met een interessante formatie die volgens onderzoekers zo’n 50 miljoen jaar geleden is ontstaan. Dat gebeurde toen basaltlava naar de oppervlakte kwam. Dit koelt af en maakt prachtige formaties en kolonies.

Rotsachtig strand in Ierland

mooiste stranden giants causeway beach ierland

Papakolea groen zandstrand

De groene kleur van dit Hawaiiaanse strand komt van de vulkanische bergen eromheen. Na de uitbarsting koelde de lava af en creëerde een mineraal dat bekend staat als olivijn. Dit wordt vervolgens naar de kust gegooid. De naam komt ook van de nuance van het zand op het strand.

Een Hawaiiaans strand gekleurd in groen

mooiste stranden Papakolea Green Sand Beach

Shell Beach

Laten we eindigen met een van de mooiste stranden van Australië. “Shell” betekent schelp in het Engels en dit heeft veel te maken met het karakter van het strand. Omdat het water te zout is, zijn er miljoenen mosselen aanwezig. Hierdoor is er een overvloedige bevolking. Hun schelpen bedekken het hele strand.

Het schelpenstrand in Australië

mooiste stranden shell beach australië

Europese stranden: Étretat, Frankrijk

   mooiste stranden van europa Étretat Frankrijk

Flamingostrand op Aruba

mooiste stranden Flamingo Beach Renaissance eiland Aruba

Koh Phi Phi Don in Thailand

  mooiste stranden Koh Phi Phi Don Thailand