Spelen uw kinderen voldoende buiten of zitten ze meer achter de computer, telefoon of tablet? De kinderen van tegenwoordig kennen de goede oude tuinspellen niet. En dat is jammer, want spelen in de zon is niet alleen erg leuk, het is ook nog eens heel gezond. Vitamine D, dat alleen uit de zon kan worden gehaald, draagt ​​bij aan de groei van sterke, gezonde botten en bevordert gezonde gewoontes. Dus ga het huis uit en speel buiten met je kinderen, bijvoorbeeld in de tuin, achtertuin of park. De volgende tuinspellen voor kinderen zullen u helpen het ijs te breken en uw kinderen motiveren om zoveel mogelijk tijd buiten door te brengen. Ook bouw je op deze manier een goede band op met je kleintjes en heb je zelf ook veel plezier. Kijk eens welke tuinspelletjes je met je kinderen kunt spelen…

Welke tuinspellen voor kinderen ken jij??

Tuinspellen voor kinderen die plezier hebben in buiten spelen

Tuinspellen voor kinderen

Kleuters moeten minimaal een uur per dag fysiek actief zijn, terwijl dat voor peuters nog belangrijker is. Baby’s en peuters hebben het altijd druk en het wordt aanbevolen om ongeveer drie uur per dag buiten te spelen, natuurlijk als het weer het toelaat.

Probeer uw kinderen dus zoveel mogelijk buiten te bewegen.

Zo maak je van je tuin een speelplek

Buitentuinspellen voor kinderen spelen tuinfeest

Sommige peuters voelen zich aangetrokken tot grove motorische activiteiten zoals rennen en springen, terwijl anderen meer nieuwsgierig zijn naar het buitenleven. Laat u leiden door de interesses van uw kind en vergeet niet om zonnebrandcrème te gebruiken wanneer u buiten speelt. Zet een hoed op en vergeet niet voldoende water te drinken. Dit geldt zowel voor u als voor uw kind. Zorg dan dat de speelruimte veilig is en ga er gewoon voor…

Buiten spelen is heel gezond voor peuters

Buitentuinspellen voor kinderen die picknicken met peuters

Gezond en gelukkig opgroeien

Buitentuinspellen voor kinderen speel plezier in de tuin

Tuinieren is leuk voor kinderen

Peuters realiseren zich niet hoeveel werk het is om onkruid te wieden, groenten te oogsten, de achtertuin te vegen, bladeren te harken of vogelbaden en voederplaatsen aan te vullen. Voor hen is het geen werk, maar buitenpret. Geef je kind dus kleine taken die ze zelf kunnen doen. Zo help je ze niet alleen actief te zijn, maar leg je ook de basis om deze taken op een dag zelf te kunnen doen.

Tuinieren kan ook een spel zijn

Tuinspellen voor kinderen die buiten tuinieren

Zo ontwikkelen peuters een relatie met moeder Naur

Buitentuinspellen voor kinderen die tuinieren

Spelen in het zand

Als je een paar uur en wat ambitie hebt, bouw dan een zandbak voor je kind. U kunt ook gebruik maken van een kinderbad om te mikken. Door met zand te spelen, bouwt je kind kracht op in de handen, wat belangrijk is voor schoolopdrachten zoals knippen met een schaar en schrijven met een balpen.

Spelen in het zand ontwikkelt fijne motoriek

Tuinspellen voor kinderen om buiten te spelen met zand

Zo kan een zandbak eruit zien

Buitentuinspellen voor kinderen die zandbak spelen

Zeepbellen jagen

Zeepbellen jagen is een van de meest populaire buitenspellen voor kinderen. Het is gemakkelijk en kan ook creatief zijn om je eigen bellenblaasoplossing te maken. Peuters vinden het leuk om de bellen op te sporen en te laten knallen, terwijl kleuters graag de bellen blazen en kijken hoe lang ze de lucht in de lucht kunnen houden.

Alle kinderen kijken uit naar zeepbellen

Tuinspelletjes voor kinderen die buiten zeepbellen blazen

Zeepbellen jagen is erg leuk voor kinderen

Tuinspelletjes voor kinderen die buiten op zeepbellen jagen

Verstoppertje spelen

Sommige peuters worden bang als ze verstoppertje spelen, bijvoorbeeld als ze de andere spelers niet kunnen vinden. Wees dus voorzichtig bij het spelen van dit tuinspel met je kind. Verstop je op voor de hand liggende plaatsen met een aanvankelijk zichtbaar been of arm. Je kunt kleine geluidjes maken door je keel te schrapen of te hoesten, zodat de kleine je nog beter kan vinden.

Het kind moet je gemakkelijk kunnen vinden, anders kunnen ze zich in de steek gelaten voelen

Buitentuinspellen voor kinderen verstoppertje spelen

bal spelen

Balspellen bevorderen de grove motoriek en bezorgen de kleintjes veel plezier. Het enige wat je nodig hebt is een bal en een speeltuin. Als je met kleine kinderen speelt, gebruik dan een zachte bal. Er is geen regel – ren, vang of schiet de bal, het belangrijkste is dat het leuk is. Zo ontwikkelen zich hand-oogcoördinatie en concentratie. Je kunt interessante balspellen spelen hier Vind.

Kleine jongens voelen zich aangetrokken tot elk balspel

Tuinspellen voor kinderen die buiten met een bal spelen

Drie generaties mannen in het spel

Tuinspellen voor kinderen die voetballen

Gaan wandelen

Een wandeling maken kan een geweldige ochtend- of avondroutine zijn voor jou en je peuter. Ook al is het maar een blokje om, je komt zoveel dichter bij de activiteitsbehoeften van je kind voor die dag.

Wandelen is ook een fysieke activiteit

Tuinspelletjes voor kinderen om buiten te spelen maak een wandeling

Als je peuter moeite heeft met lopen of snel moe wordt, draag hem dan of neem een ​​kinderwagen mee. Maak in plaats daarvan een korte wandeling waarvan het kind te voet kan genieten. Het kan een poppenwagen duwen of op een loopfiets rijden.

Koop een loopfiets voor uw kind. Het is de moeite waard!

Tuinspellen voor kinderen loopfietswandeling

Veel plezier met water

Laat je peuter, als het weer het toelaat, meedoen aan een waterspel, uiteraard onder jouw toezicht. Een klein kinderbadje of zelfs maar een sproeisysteem of een slang bieden je kind veel bewegingsvrijheid. Het is een buitenactiviteit waar peuters veel langer van genieten in vergelijking met andere spellen zoals spelen met een bal of een bepaald stuk speelgoed. Dus waterspelletjes mogen zeker niet ontbreken in je tuinspelletjes voor kinderen.

Waterornamenten zijn erg populair op warme dagen

Buitentuinspellen voor kinderen die waterspelletjes spelen

Creëer een waterpark in je eigen tuin

Buitentuinspellen voor kinderen om waterspelletjes te spelen

Geniet van het mooie weer met je kind buiten en veel plezier! Tuinspellen voor kinderen zijn echter een geweldige manier voor ouders om de wereld te herontdekken …

Meer tuinspellen voor kinderen

Buitentuinspellen voor kinderen die een papieren vliegtuigje spelen

Samen frisbee spelen

Tuinspellen voor kinderen die frisbee spelen

In de herfst kun je ook buiten spelen…

Buitentuinspellen voor kinderen spelen herfstspellen herfstbladeren