Boten en schepen zijn vaartuigen die mensen duizenden jaren op verschillende manieren hebben gebruikt en ontwikkeld. Mensen van verschillende culturen en afkomst gebruikten ze om snel van punt A naar punt B te reizen, nieuwe gebieden te verkennen en te veroveren, handel te drijven, oorlog te voeren en te plunderen. Met name zeilboten stelden onze voorouders in staat om consistent, snel en redelijk veilig transport en handel te bieden, niet alleen tussen steden in dezelfde regio, maar ook tussen continenten. Ze evolueerden van eenvoudige vlotten naar moderne zeilboten die zich onder optimale omstandigheden met een snelheid van 65 knopen of 120 km/u kunnen voortbewegen. Tegenwoordig worden boten en schepen voor veel van dezelfde doeleinden gebruikt als duizenden jaren geleden. In tegenstelling tot toen is leren zeilen nu veel toegankelijker. In het artikel van vandaag geven we je een kijkje in deze leuke en lonende hobby.

Wil je leren zeilen, dan moet je dat van tevoren weten! hobby voor het hele gezin

Leer zeilen en waarom het de moeite waard is

Zeilen is een geweldige hobby waar je heerlijk kunt ontspannen na een drukke werkweek. Het brengt je dichter bij de natuur en stelt je in staat om fantasierijke plekken te verkennen die alleen per boot te bereiken zijn. Zeilen geeft je ook een geweldige kans om te vissen en te duiken tussen koraalriffen en oude scheepswrakken.

De laatste jaren is er zelfs een nieuwe trend ontstaan ​​om bijna uitsluitend op een boot of jacht te wonen, van daaruit te werken en op deze manier de wereld rond te reizen. Sprookjesachtig, niet? Wetenschappelijke studies tonen nu aan dat mensen die in de buurt van meren, zeeën en andere grote plassen wonen, minder gestrest zijn, een betere algehele gezondheid genieten en zich zelfs creatiever voelen.

Wil je leren zeilen, dan moet je dat van tevoren weten! verken magische plekken

Het grootste obstakel dat de meeste mensen ervan weerhoudt deze opwindende hobby na te streven, zijn natuurlijk de kosten. Velen geloven dat zeilen alleen bedoeld is voor beroemde sterren en de elite. Hoewel dit waar kan zijn, vooral als u een jacht of ander groot vaartuig wilt bezitten. In de meeste gevallen is zeilen veel goedkoper dan het op het eerste gezicht lijkt. Er zijn talloze verhuurprogramma’s georganiseerd door lokale jachtclubs en booteigenaren. Zowel jonge als ervaren zeilers kunnen hieraan deelnemen. Met voldoende ervaring en een vaarbewijs kun je zelfs deelnemen aan zeilraces of zogenaamde regatta’s.

Op internet vindt u tal van aanbiedingen om te leren zeilen. Het is echter het beste om training te krijgen van een gecertificeerde en ervaren instructeur. Onze persoonlijke aanbeveling is die van DMYV en VDS erkende vaarschool Müritz. In het hart van het Mecklenburg Merenplateau kun je bijna het hele jaar door getraind worden in bijna alle watersporten.

Wil je leren zeilen, dan moet je dat van tevoren weten! zeilboten jachten zeilschool

Zeilen is niet zonder risico

Zeilen is zonder twijfel een geweldige hobby die altijd verbaast en indruk maakt. Het is een droom die uitkomt voor iedereen die zich in zijn jeugd als piraat of Viking voorstelde. Zoals bij elke hobby vereist zeilen veel vaardigheid, kennis en natuurlijk een zekere fysieke kracht. Je moet de zeilboot immers altijd in perfecte staat houden en in de gewenste richting kunnen sturen.

We hebben allemaal verhalen gehoord of gelezen over zeevarenden die verstrikt raken in plotselinge en gevaarlijke stormen op zee. Grote schepen opgeslokt door monsterlijke golven. Helaas, ondanks alle moderne technologieën en vooruitgang, gebeuren er nog steeds zeilongelukken.

Wil je leren zeilen, dan moet je dat van tevoren weten! boot race regatta

Hoewel veel mensen zeilen zien als een kans voor de rijken en beroemdheden om buiten het publiek van zon en champagne te genieten, vereist de realiteit van de hobby veel tijd en moeite om te leren en te ervaren.

Wil je leren zeilen, dan moet je dat van tevoren weten! zeil touw knoop weten