Momenteel worden we overspoeld door de nieuwe gezondheidstrend Aarding. Dit gaat eigenlijk over iets heel natuurlijks, misschien wel het meest natuurlijke van alles – over onze oorspronkelijke relatie met Moeder Aarde. In onze menselijke ontwikkeling zijn we dit paradoxaal genoeg op de een of andere manier vergeten, zelfs sinds we moderne schoenen gingen dragen en ver boven de grond leefden. We hebben steeds minder direct contact met de aarde en haar helende krachten. In de volgende regels leer je meer over aarden, dat wil zeggen, meer over de helende aarde en de gezondheidsvoordelen ervan, en hoe je er het beste van kunt profiteren.

Aarden – terug naar de natuur en nieuwe energie opdoen

aardingstrend gezond lopen op blote voeten

Wat doet aarding??

Simpel gezegd, Aarden betekent niets anders dan elektrisch verbinden met de aarde. Op deze manier wordt ons lichaam als het ware ontladen van de opgehoopte elektrische spanning. Hoe komt dit eigenlijk en waarom is het goed voor onze gezondheid? Heel makkelijk.

Door de massale e-smog in het dagelijks leven en andere negatieve verschijnselen, is ons lichaam geladen met een overdosis positieve elektronen. Er ontstaat een enorme spanning, wat niet meer natuurlijk is en ons uit balans brengt.

Het resultaat: vermoeidheid, hoofdpijn, slaapstoornissen, chronische stress, hart- en vaatziekten en zelfs depressie en angst. Onze aarde daarentegen heeft een sterke negatieve elektrische lading en laadt ons op met direct contact. Zo vindt de belangrijke uitwisseling van elektronen plaats met het elektrische veld van de aarde en wordt onze voltspanning teruggebracht tot nul. Dit proces is zo helend voor ons organisme omdat het de vrije radicalen neutraliseert of, met andere woorden, het werkt tegen oxidatieve stress.

Op blote voeten lopen kan wonderen doen

aarden op blote voeten lopen gezond effect

Om jezelf hiervan te overtuigen kun je bij de bouwmarkt een voltmeter halen en daarmee je eigen elektrische spanning meten. Een keer na een lange dag werken en een keer nadat je minimaal 20-30 minuten op blote voeten op de wei of op het strand hebt gelopen. Je zult versteld staan.

De belangrijkste voordelen van Aarden op een rijtje:

 • het bevordert de bloedsomloop
 • stimuleert de bloedsomloop
 • voorziet het lichaam van nieuwe energie
 • voorkomt ontstekingen
 • versterkt het immuunsysteem
 • heeft een antioxiderende werking op het lichaam
 • ontspannen en verkwikt
 • is leuk en brengt je in een goed humeur

Lange wandelingen op het natte zand zijn echte balsem voor lichaam en geest

aarden gezond lopen op blote voeten

Oefen dagelijks earhing door op blote voeten te lopen

Zoals eerder vermeld, is blootsvoets lopen een van de meest natuurlijke en gemakkelijkste manieren om gehoor te oefenen. In het park of in de tuin, op stenen, op het zand of zelfs op harde grond – hardlopen zonder schoenen is goud waard. Naast de waardevolle uitwisseling van elektronen met de aarde, profiteert ons lichaam ook mechanisch en tastbaar. De ongetrainde voetspieren worden gestimuleerd en tegelijkertijd krijg je gratis een extra voetreflexmassage. Met name wat zachtere, natuurlijke oppervlakken hebben een zeer positief effect op de voetzolen en beschermen tegelijkertijd onze gewrichten en kraakbeen.

Integreer, indien mogelijk, lopen op blote voeten in uw normale dagelijkse routine op de manier die voor u het beste werkt. Misschien tijdens je lunchpauze of morgenochtend op weg naar je werk. In het weekend of op vakantie kun je jezelf trakteren op langere tijd zonder schoenen en genieten van deze natuurlijke vrijheid.

Op blote voeten door plassen lopen in de regen is ook heel goed voor ons immuunsysteem

aarding helende aarde effect

Belangrijke notitie: Mensen die aan artritis of diabetes lijden, mogen niet overboord gaan met blootsvoets lopen en moeten vooraf advies inwinnen bij hun arts.

Extra tip: Hoewel aarden door blootsvoets lopen gezond is voor voetzolen en eelt, moet u uw voeten regelmatig verzorgen. Trakteer uzelf op milde voetbaden en masseer uw voeten vaker met een hoogwaardige voetcrème.

Je voeten zullen je er dankbaar voor zijn

op blote voeten lopen gezonde aarding gezondheidstrend

Profiteer van innovatieve aardingsproducten

Naast het verkwikkende en gezonde hardlopen op blote voeten, zijn er aanvullende, alternatieve manieren om je dagelijkse aarding te doen. Dankzij de vele aardingsproducten op de markt kunt u zelfs zonder direct contact profiteren van het magnetische aardveld en uw batterijen opladen. Het wordt nog steeds technische lichaamsaarding genoemd. De producten zijn gemaakt van materialen met een hoge elektrische geleidbaarheid, zoals zilver en koper. Ze zijn dan verbonden met de huisaarde. Dat wil zeggen, aangesloten op een stopcontact. Op deze manier, wanneer je in contact komt met de huid, gebeurt precies hetzelfde als je op blote voeten naar buiten rent – eten. Het lichaam en het gehele vegetatieve zenuwstelsel worden elektrisch ontlast.

De meest voorkomende aardingsproducten die wij aanbevelen zijn:

 • Aardingsmat voor uw computer
 • Aardingslaken en kussen met zilverdeeltjes
 • Aardingsschoenen met koperen klinknagels

Profiteer van dit unieke bio-elektrische proces – de aarding en verzeker jezelf elke dag van de noodzakelijke, weldadige verlichting voor lichaam en geest.

Veel plezier en blijf gezond!

gezond aarden op vakantie