Er zijn genoeg diëten voor gewichtsverlies om mensen in verwarring te brengen die een paar extra kilo’s willen kwijtraken. De hype rond sommige rage diëten komt en gaat, maar de principes van gezond eten blijven hetzelfde. Een van deze rage diëten is het citroendieet, ook wel bekend als het hoofdreiniging- of ahornsiroopdieet. Het dieet heeft over de hele wereld grip gekregen dankzij beroemdheden als Beyoncé. Er wordt gezegd dat het leidt tot snel gewichtsverlies en om het lichaam op natuurlijke wijze te ontgiften. Slechts vier ingrediënten worden gedurende 10 dagen gebruikt: cayennepeper, citroensap, ahornsiroop en water. Het dieet is erg streng en staat de consumptie van vast voedsel helemaal niet toe.

 Leidt het citroendieet echt tot snel gewichtsverlies??

Citroendieet Detox Drink Citroenen Gezondheidsvoordelen

Dit dieet belooft snelle resultaten in een korte tijd. Is dat echt zo??

Citroendieet detoxdrank, citroenen bereiden in een kom

Beyonce is slechts een van de beroemdheden die het Master Cleanse-dieet populair heeft gemaakt

Master Cleanse Beyonce citroendieet

Wat is het citroendieet eigenlijk??

Het citroendieet is in feite een sapzuivering ontwikkeld door Stanley Burroughs, die het in de jaren 40 populair maakte en het dieet in 1976 nieuw leven inblies in zijn boeken “The Master Cleanser” en “Healing for the Age of Enlightenment”. Men geloofde dat het dieet een reinigend effect op het lichaam had, inclusief het ontdoen van alle schadelijke gifstoffen in het lichaam, vooral in de dikke darm..

Cayennepeper, citroensap, ahornsiroop en water zijn de hoofdingrediënten van het Master Cleanse-dieet

Citroendieet detoxdrank Master Cleanse

Gezondheidsvoordelen van citroensap

De belangrijkste regel in het citroendieet is het verbod op vast voedsel voor de gehele duur van het dieet. De meeste mensen beginnen het dieet door langzaam voedsel over te slaan. Dit betekent dat lichte maaltijden aan het begin en aan het einde van het dieet zijn toegestaan. Er zijn drie fasen van het dieet:

Fase 1: Schrap alle ongezonde voedingsmiddelen zoals junkfood en gefrituurde snacks van je menukaart en eet alleen citrusvruchten en de speciale detoxdrank limonade. Koolhydraten zijn alleen toegestaan ​​als toast bij het ontbijt.

Dit dieet kan je helpen extra kilo’s kwijt te raken

Citroendieet detoxdrank bereiden Citroenen uitknijpen

Fase 2: De moeilijkste fase van het dieet is de tweede fase en deze duurt het langst. In deze fase wordt alleen de detoxdrank gedurende de dag gedronken, zes keer per dag.

Fase 3: In de derde fase wordt vast voedsel weer opgenomen in het dagmenu. Je begint met slechts een kopje yoghurt en een handvol amandelen. Beetje bij beetje komen er groentesalade en groentebroodje bij.

Drink zes keer per dag citroensap met water, ahornsiroop en cayennepeper

Citroendieet detox drankje limonade maken

Hoe de speciale Lemon Detox-drank te bereiden?

De speciale citroendrank wordt bereid met vers geperst citroensap, ahornsiroop en cayennepeper. Alle ingrediënten worden in bepaalde verhoudingen gemengd met water.

Bereid detoxdrank met citroenen – recept

Citroendieet Detox-drank Bereid limonaderecept

De citroen is rijk aan vitamine C, waarvan is aangetoond dat het antioxiderende eigenschappen heeft. Het ondersteunt ook de spijsvertering en bevordert gewichtsverlies. Natuurlijke ahornsiroop is ook rijk aan antioxidanten en heeft een lage glycemische index. Cayennepeper staat bekend om zijn ontgiftende eigenschappen en kan helpen bij het afvallen.

Het citroendieet is eigenlijk een sapzuivering

Lemon Diet Detox Drink Limonade Citroensap bereiden

Leidt het citroendieet echt tot snel gewichtsverlies??

Omdat het citroendieet de dagelijkse inname van calorieën drastisch vermindert, leidt dit tot gewichtsverlies op korte termijn. Het dieet is beperkt tot 600 calorieën in vergelijking met de normale aanbevolen calorie-inname van 1.600 calorieën voor vrouwen en 2.500 calorieën voor mannen. Ons lichaam werkt door de koolhydraten in het voedsel dat we eten te gebruiken om ons te voorzien van energie voor dagelijkse functies. Bij afwezigheid van deze koolhydraten begint het lichaam het opgeslagen vet te verbranden om energie vrij te maken, wat leidt tot gewichtsverlies.

De voordelen van citroenen zijn talrijk

Bereid citroendieet detoxdrank Master Cleanse

Gewichtsverlies

Het dieetplan staat heel weinig vlees en helemaal geen zuivel toe. Je mag echter niet alle groenten en fruit eten waar je zin in hebt. Het dieet moet precies worden gevolgd zoals voorgeschreven door Stanley Burrough. Fruit zoals mango’s, dadels, pruimen, abrikozen en zelfs papaja’s zijn niet toegestaan ​​in het dieet. Noten zoals cashewnoten en pinda’s zijn ook een grote no-go.

Mensen mogen tijdens het dieet maar 600 calorieën eten

Citroendieet Ontgiftingsdrankje bereiden Limonade Snijd de citroenen doormidden

Voordelen van het citroendieet

Het citroendieet leidt duidelijk tot gewichtsverlies door de dagelijkse calorie-inname radicaal te verminderen. Bovendien, aangezien het dieet een grote hoeveelheid citrusvruchten bevat, die vitamine C bevatten, kan het citroendieet leiden tot een verbetering van de kwaliteit van je huid. Detox is ook een potentieel voedingsvoordeel, aangezien zowel citroensap als cayennepeper ontgiftende eigenschappen hebben.

In de derde fase wordt vast voedsel weer opgenomen in de dagelijkse voeding

Citroendieet Detox-drank Bereid limonade-ingrediënten

Bijwerkingen van het citroendieet

Hoewel dit dieet in korte tijd tot veel gewichtsverlies kan leiden, kan het een aantal bijwerkingen hebben. Slechts enkele van de bijwerkingen op korte termijn zijn misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid veroorzaakt door uithongering. Op de lange termijn bestaat ook het risico op drastisch verlies van spiermassa.

Het citroendieet kan honger, duizeligheid en hoofdpijn veroorzaken

Bereid citroendieet detoxdrankje Drink citrusvruchtensap

Het citroendieet is zeker niet aan te raden voor mensen wiens doel gezond afvallen is. Het is altijd raadzaam om uw arts of diëtist te raadplegen voordat u met een dieet begint.

Ben je klaar om het citroendieet te proberen en afscheid te nemen van de extra kilo’s??

Citroen Dieet Detox Drink Bereidingstips

Master Cleanse Diet – Video