Duurzame kleding van Helpsy en de definitie van ethische (duurzame) mode

Helpsy is een van de nieuwste milieuvriendelijke duurzame merken voor kleding en accessoires. Helpsy is nu wereldwijd bekend, en niet alleen vanwege de geweldige kleding die ze produceren. Het bedrijf blijft zich inzetten voor een beter begrip van duurzame mode als zodanig.

U kunt een gemakkelijk te begrijpen definitie vinden op de website van het bedrijf. We stellen ze graag voor u voor in het Duits.

Allereerst wordt er op de website op gewezen dat ethische mode niet te restrictief mag worden gedefinieerd. Er zijn veel te veel achterhaalde ideeën over. Er zijn 13 eigenschappen die een ethisch modieus stuk idealiter zou moeten hebben. Het is echter voldoende als een merk er ook vier heeft. Dan mag het zich ethisch noemen. Dus de oprichters van Helpsy. Daar zijn we het niet helemaal mee eens.

Wij vinden dat het iets anders moet worden gedefinieerd: duurzame mode moet ten minste de eerste vier van de genoemde eigenschappen hebben, omdat ze betrekking hebben op milieubescherming en de bescherming van dieren- en mensenrechten. Bovendien kan ethische mode ook andere van de 13 kenmerken bevatten.

Dus laten we na dit bezwaar verder gaan met het specifieke probleem.

Duurzame kleding van Helpsy

Duurzame kleding Helpy myshopify logo

Lees hieronder over de verplichte kenmerken van duurzame mode

Duurzame kleding helpt bij eco-modetrends

Eerlijke behandeling van dieren

De eerste voorwaarde waaraan kledingproductie moet voldoen om als ethische mode te worden beschouwd, is een eerlijke behandeling van de dieren. Ze mogen niet worden gedood of op een andere manier wreed worden behandeld.

Duurzame mode is milieuvriendelijk

Duurzame kleding duurzame mode biologische trends

Milieuvriendelijke materialen

De tweede eigenschap heeft betrekking op de milieuvriendelijke materialen. Ze moeten duurzaam worden verkregen en na consumptie herbruikbaar zijn.

Milieuvriendelijk ontwerp

De materialen dienen op een milieuvriendelijke manier te worden verwerkt. U kunt waarschijnlijk het beste begrijpen wat wordt bedoeld met het voorbeeld van katoen. Het mag niet worden gekleurd met chemicaliën, omdat deze schadelijk zijn voor de gezondheid van werknemers en consumenten. Ze vervuilen ook onze wateren over de hele wereld ernstig.

Samen kunnen we onze wereld redden

Duurzame kleding, milieubescherming, mode, de wereld redden

Eerlijke handel

Eerlijke handel maakt ook deel uit van duurzame mode. Mensen moeten zo betaald worden voor hun werk dat ze een hoogwaardig en waardig leven kunnen leiden, waar ter wereld je ook bent.

Dit zijn de verplichte elementen van duurzame mode. Er zijn echter andere die wenselijk zijn. Hoe meer een productie ervan heeft, hoe meer het bijdraagt ​​aan de positieve mondiale ontwikkeling.

Handgemaakte kleding

Handgemaakt design hoort bij duurzame mode. Het is gewoon het tegenovergestelde van massaproductie die, voor meer winst, mensen en hun banen uitbuit en het milieu vervuilt.

Het tegenovergestelde van massaproductie

Duurzame kleding vegan schoenen zomermode

Gebruik van regionale materialen

Een ander kenmerk van duurzame mode is het gebruik van lokale materialen. Deze vergroten de kans op milieuvriendelijke productie en dragen bij aan de welvaart van lokale fabrikanten over de hele wereld.

Regionale fabrikanten

Duurzame kleding milieubescherming modetrends

Lokale productie

De productie moet ter plaatse worden geproduceerd en daar worden gekocht. Dit geeft de consument de mogelijkheid om te beoordelen in hoeverre een productie duurzaam is of niet. De vervuiling door transport wordt verminderd en de rijkdom wordt gelijkmatig over de wereld verdeeld. Regionale tradities worden ook beter bewaard en voortgezet met dit soort productie.

Productie in kleine hoeveelheden

Wanneer ze in kleine hoeveelheden worden geproduceerd, worden veel van de schadelijke processen die typisch zijn voor massaproductie geëlimineerd. Neem katoen als voorbeeld. Dit wordt binnengedrongen door veel ongedierte en daarom is het normaal dat een groot deel ervan wordt vernietigd. Dit kan alleen worden voorkomen door sterke chemicaliën te gebruiken. Om deze reden worden ze gebruikt in massaproductie. De milieuvriendelijke productie van katoen daarentegen doet het zonder chemicaliën. Het eindproduct is in kleinere hoeveelheden, maar heeft een hogere, d.w.z. eerlijke prijs. Duurzame productie werkt volgens een vergelijkbaar principe voor de andere goederen.

De hoogwaardige productie

Ook de hoge kwaliteit is een belangrijk kenmerk voor duurzame productie. Het garandeert dat een bepaald product langer meegaat en dat het niet nodig is om zo snel een nieuwe te kopen.

Biologisch katoen en producten van hoge kwaliteit

Duurzame kleding, milieubescherming, biologisch katoen, fairtrade mode

Bijdrage aan filantropische projecten

Duurzame productie moet maatschappelijk verantwoord zijn. Ze zou een deel van haar winst moeten besteden aan het ondersteunen van sociale projecten.

gerecycled

Deze productie, die is gemaakt van gerecyclede materialen, is duurzaam.

Hergebruik van materialen

Oude voorwerpen of delen daarvan moeten worden hergebruikt in nieuwe modellen kleding en accessoires, zodat de productie aan deze voorwaarden voldoet.

Gerecycleerde mode

Duurzame kleding gerecyclede fairtrade mode

Vintage en tweedehands

Om de een of andere reden is de echt duurzame kleding voor veel mensen nog steeds onbereikbaar. Ze zijn te duur voor hen of niet gemakkelijk te verkrijgen in hun regio. Wat is jouw alternatief? U gedraagt ​​zich duurzaam en ethisch wanneer u tweedehands goederen koopt. Zelfs als deze jurken niet noodzakelijkerwijs volgens de gewenste criteria zijn gemaakt, kunt u verdere fast fashion-productie vermijden door kleding te kopen die al is gemaakt en gedragen en die anders zou worden weggegooid.