Kaalheid is een probleem voor een groot percentage van de wereldbevolking, vooral mannen. Het kan echter worden gezien als een ziekte of als een normaal onderdeel van het ouder worden. Als u ook een van de miljoenen mensen over de hele wereld bent die last heeft van kaalheid, dan zijn deze regels iets voor u.

Kaalheid wordt aangeduid met de medische term alopecia androgenetica. Het kan zowel mannelijk als vrouwelijk zijn. Lees verder om meer te weten te komen over het verschil tussen de twee…

Kaalheid? Er is een oplossing!

Haartransplantatie behandel mannen met kaalheid

Haaruitval bij mannen en vrouwen

Er is economisch bewijs dat mannelijke kaalheid inderdaad erfelijk is. Het is ook gerelateerd aan mannelijke geslachtshormonen en heeft niets te maken met leeftijd, aangezien adolescenten ook last kunnen hebben van haaruitval.

Mannelijke kaalheid begint meestal boven de slapen. Na verloop van tijd neemt het haarverlies af en ontwikkelt de typische zich langzaam "M."-Vorm. Het haar wordt dunner en dunner en dit kan geleidelijk leiden tot gedeeltelijke of zelfs volledige kaalheid. Volgens statistieken is meer dan 60% van de mannelijke wereldbevolking kaal op de leeftijd van 35. En op 50-jarige leeftijd wordt dit percentage nog groter – ca. 86%.

De oorzaken van vrouwelijke kaalheid zijn controversieel voor wetenschappers. Meestal wordt haarverlies bij vrouwen pas na de menopauze waargenomen. Daarom wordt vrouwelijke kaalheid verklaard met de verminderde vrouwelijke hormonen. In tegenstelling tot mannen hebben vrouwen zelden last van volledige kaalheid. In plaats daarvan wordt het haar over het hele hoofd even dunner.

Haartransplantaties voorkomen kaalheid bij mannen

Wat veroorzaakt kaalheid??

Wat is de reden voor kaalheid als het geen ziekte is? Wetenschappers verklaren dit als volgt: Wanneer haarzakjes te gevoelig zijn voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT), krimpen ze en worden ze steeds kleiner. Na verloop van tijd wordt het haar dunner. De haarwortels verdorren langzaam, zodat ze op een gegeven moment geen haar meer kunnen produceren. Het probleem is niet de hoge concentratie DHT, maar de hoge gevoeligheid van de follikels voor dit hormoon.

Haartransplantatie kaalheid mannen

Overweeg een haartransplantatie?

Haartransplantatie is geen luxe meer en steeds meer mensen met genetisch haarverlies geven zich over aan deze medische ingreep.

Kort uitgelegd, haarzakjes die niet al te gevoelig zijn voor DHT worden bij een haartransplantatie uit het eigen haar gehaald, bijvoorbeeld uit het achterhoofd. En deze worden met verschillende technieken op de aangetaste kale kop getransplanteerd. Het resultaat is dezelfde hoeveelheid haar, maar het is nu gelijkmatiger verdeeld over de hoofdhuid.

Haartransplantatie is de meest effectieve behandeling voor kaalheid, maar het is een chirurgische ingreep waarvan de voor- en nadelen in detail moeten worden overwogen. Als u echter een haartransplantatie overweegt, is het erg belangrijk om een ​​betrouwbare kliniek te vinden met ervaren experts. Capilclinic is bijvoorbeeld een van de beste haartransplantatiecentra in Europa. Het biedt de patiënt ook de beste prijs-kwaliteitverhouding. U hoeft dus niet naar India te vliegen om een ​​haartransplantatie te ondergaan. Laat jezelf gewoon over Haartransplantatie in Berlijn advies en maak uw droom waar hier in Duitsland.

Haartransplantatiekliniek voorkomt kaalheid

Tenslotte

Je kunt niet altijd voorkomen dat haaruitval naarmate je ouder wordt, maar er zijn behandelingen en remedies die het proces kunnen vertragen. Probeer je levensstijl min of meer te veranderen om stressvrij en gezond te leven. Dit heeft ook invloed op de gezondheid van je haar. Stop bijvoorbeeld nu met roken, want roken kan nog steeds haaruitval veroorzaken. Masseer je hoofdhuid regelmatig om de haarzakjes te stimuleren. Zorg ervoor dat je gezond eet. Eet zoveel mogelijk verse groenten en fruit en vermijd junkfood. Breng meer tijd buitenshuis door en geniet van het leven zoals het is. En nog iets belangrijks! Raadpleeg uw huisarts voor een controle, want er zijn enkele ziekten die haaruitval kunnen veroorzaken.

Laat uw gevoel van eigenwaarde niet lijden onder uw kaalheid. Blijf gezond en geniet van het ouder worden!

Haartransplantatie Berlijn kaalheid mannen