Hoe eet ik gezond? Het antwoord op deze eeuwenoude vraag vinden kan tegenwoordig een echte uitdaging zijn. De enorme hoeveelheid informatie op internet kan overweldigend zijn. Sterker nog, gezond eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maar integendeel! Het draait allemaal om eenvoudig, betaalbaar en lekker eten, je goed voelen, meer energie hebben, overtollig gewicht kwijtraken.Het zal zeker ook je algehele gezondheid en humeur verbeteren. Het enige belangrijke is dat je je aan een paar basisprincipes houdt en er vreugde in vindt. Hier zijn onze toptips om u op weg te helpen om de vraag te beantwoorden Hoe eet ik gezond? hoef nooit meer te vragen.

Aarzel niet! Begin vandaag nog met gezond eten!

Hoe eet ik gezond Zo eet je gezond! Gezond eten begint vandaag

Hoe eet ik gezond??

Eet hele voedingsmiddelen! Echte, verse, onbewerkte en ongeraffineerde voedingsmiddelen zonder chemische toevoegingen, smaakversterkers en kunstmatige kleurstoffen. Probeer zo dicht mogelijk bij de natuur te eten. Hoe verder het voedsel van de bron verwijderd is, hoe kunstmatiger en ongezonder het wordt.

Onthoud dat verwerking niet alleen dingen introduceert die niets met je eten te maken hebben, het verwijdert ook voedingsstoffen zoals antioxidanten en vezels.

Eet kleurrijk voedsel! Kies een verscheidenheid aan groenten en fruit in verschillende kleuren. De verschillende kleuring is te wijten aan de verschillende fytochemicaliën die in elke individuele vrucht of groente zitten. Hoe uitgebreider het “kleurenpalet” van uw dieet, hoe meer nuttige ingrediënten u zult consumeren.

Thuis meer koken! Probeer wat tijd te investeren in het koken van je eigen eten. Er zijn veel snelle en gezonde recepten, die elk veeleisend gehemelte bevredigen. Het resultaat is de moeite meer dan waard! Als je de gerechten zelf bereidt, kun je precies zien met welke ingrediënten ze zijn bereid. In dit geval kun je een bewuste keuze maken wat je echt wilt eten.

Je salade kan alle kleuren van de regenboog bevatten.

Hoe eet ik gezond Zo eet je gezond! kleurrijke salade met veel groenten

Makkelijk gezond eten

Eet langzamer en stop voordat je een vol gevoel hebt! Een van de belangrijkste oorzaken van obesitas is te veel eten. Je zou eigenlijk nog een beetje honger moeten hebben als je stopt met eten. Dit komt omdat je hersenen ongeveer 20 minuten nodig hebben om te bepalen of je maag vol is. Dus eet langzaam en geniet van elke hap zonder stress, geen haast en geen afleiding.

Schakel afleidingen zoals smartphones en televisies uit tijdens het eten

Hoe eet ik gezond Zo eet je gezond! geen afleiding tijdens het eten

Vermijd vet niet! Te veel mensen beantwoorden de vraag Hoe eet ik gezond? met volledige vermijding van vetten. In werkelijkheid hoef je alleen maar transvet te vermijden en verzadigd vet met mate te eten. Gezonde enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten moeten regelmatig worden geconsumeerd. Deze komen onder andere in de vorm van vette vis, noten, olijfolie en reuzel.

water is leven! Ieder van ons heeft op school geleerd dat volwassenen voor 50-65 procent uit water bestaan. Experts raden daarom aan dat het water dat je dagelijks drinkt ongeveer 3% van je totale gewicht is. Als u bijvoorbeeld 70 kg weegt, is het raadzaam om 2,1 liter water per dag te drinken. Als gewoon water te saai voor je is, kun je het op smaak brengen met een paar schijfjes citroen en munt, of gewoon wat thee drinken. Blijf uit de buurt van frisdranken en kant-en-klare smoothies, en laat je niet misleiden door de etiketten.

Kies je vetbronnen verstandig

Hoe eet ik gezond Zo eet je gezond! gezonde olijfolie gezonde vetten

Geen strikte beperkingen leiden tot minder trek in voedsel

Eet gezonde tussendoortjes! Het is eigenlijk zeer aan te raden om tussendoor een hapje te eten. Als je tussen de maaltijden door niets eet, kan het moeilijk zijn om je onbedwingbare trek onder controle te krijgen als het tijd is om te eten. Je moet natuurlijk nog even nadenken over het soort snacks waar je voor gaat. De lekkerste hapjes zijn noten, fruit en groenten, kwark en gekookte eieren.

Gun jezelf af en toe een speciale pauze! Als u alleen op uw wilskracht vertrouwt, kunt u zich beroofd voelen van uw favoriete voedsel en er alleen maar sterker naar verlangen. Af en toe iets ongezonds eten kan een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat je eetplan in orde is. Houd de portie gewoon klein en ga onmiddellijk daarna terug naar uw gezonde dieet.

Neem gezonde snacks mee als je honger krijgt

Hoe eet ik gezond Zo eet je gezond! gezonde tussendoortjes voor tussendoor

Heeft u het antwoord dat u zoekt op uw vraag Hoe eet ik gezond? gevonden? Hoewel het opgeven van oude gewoonten in het begin een uitdaging kan zijn, zijn de resultaten zeker de moeite waard. Begin vandaag nog met gezond eten!

Hoe eet ik gezond Zo eet je gezond! regenboog groenten gezond kleurrijk