Hokkaido pompoen mini

Hokkaido pompoen en gezondheid

Op de Duitse markt worden tussen september en februari talloze pompoensoorten aangeboden, die allemaal rijk zijn aan voor ons belangrijke voedingsstoffen. Het artikel van vandaag gaat over een speciaal soort pompoen.

Je moet het eten van heerlijke pompoengerechten niet vermijden, vooral in de koude maanden

Hokkaido-pompoen van bovenaf

De Hokkaido-pompoen heeft een eetbare schil

Hokkaido pompoenvruchten

De Hokkaido-pompoen behoort tot de reuzenpompoenfamilie en komt van het gelijknamige Japanse eiland. Dit type pompoen is niet alleen erg populair vanwege zijn gezondheidskwaliteiten. In tegenstelling tot de andere pompoensoorten kenmerkt deze pompoen zich door een zeer prettig formaat. De schaal van de Hokkaido-pompoen, waarmee gekookt en gegeten kan worden, is nog aantrekkelijker dan de grootte. Veel van de pompoenen worden geassocieerd met een zoete smaak en zacht vruchtvlees. De variëteit Hokkaido heeft stevige en smaakvolle pulp en kan worden gecombineerd met verschillende smaken, zoals aardappelen, wortelen, knoflook, uien, gember, stevig vlees, champignons, room, noten …

De populaire pompoen vindt zijn oorsprong op het gelijknamige Japanse eiland

Hokkaido pompoenstruik

Deze pompoensoort is te combineren met alle wintergroenten

Hokkaido pompoen wortel

Hokkaido pompoen en gezondheid

Het vruchtvlees van de pompoen voorziet het lichaam van veel belangrijke vezels, wat niet alleen in de winter nodig is. Daarnaast is de pompoen caloriearm en een geschikte voeding voor bijvoorbeeld mensen met diabetes.

De pulp bevat weinig calorieën maar veel vezels en vitamine A.

Hokkaido pompoenschijfje

De pompoen versterkt het gezichtsvermogen

Hokkaido pompoen dichtbij

Pompoenpitten

De geroosterde pompoenpitten zijn een heerlijk tussendoortje, het betere alternatief voor frites of andere veelvoorkomende en niet echt waardevolle snacks. De pompoenpitten verbeteren de stemming en versterken het hart. Veel onderzoeken tonen aan dat het eten van pompoen en pompoenpitten zelfs een slecht gezichtsvermogen kan verminderen.

Er zitten echte schatten voor onze gezondheid in de pompoenpitten

Hokkaido pompoenpitten NIEUW

Pompoenolie

De steeds populairder wordende pompoenpitolie, die wordt gewonnen uit de waardevolle pompoenpitten, heeft een positief effect op de urinewegen. De kwalen van vrouwen en mannen worden verlicht door de pompoenpitolie. De pitten kunnen ook rauw of geroosterd worden gegeten, wat hetzelfde effect heeft als pompoenpitolie.

De pompoenpitolie is verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels of in natuurvoedingswinkels

Hokkaido pompoenpittenolie NIEUW

Hokkaido in de keuken

Hebben we je nieuwsgierigheid gewekt? Probeer dan eens de makkelijk te bereiden en licht verteerbare pompoenroomsoep met geroosterde zaden en pompoenpitolie. Dit aanbod rondt het thema van deze drievoudige gezonde groenten af ​​en we wensen u veel smakelijk eten!

Zeer eenvoudig te bereiden, de pompoensoep verwarmt en houdt je gezond

Hokkaido pompoen donkere schelp

Het is heel origineel om de soep in een uitgeholde pompoen te serveren

Hokkaido pompoensoep

Ingrediënten: 

400 g Hokkaido-pompoen

2-3 sjalotten

20 g gember

600 ml groentebouillon

2 eetlepels kokosolie

100 gram kokosmelk

30 g pompoenpitten

3-4 eetlepels pompoenpitolie

Zout en peper naar smaak

De Hokkaido-pompoen smaakt goed met allerlei soorten verse kruiden

Hokkaido pompoenschotel basilicum

Voorbereiding:

Was, schil en snijd de pompoen, sjalotten en gember. Stoof dan in kokosolie gedurende minder dan een minuut, giet dan de bouillon erbij en laat 20 minuten op middelhoog vuur sudderen. Rooster ondertussen de pompoenpitten in een pan zonder vet. Haal de afgewerkte soep van het fornuis, pureer en verfijn met de kokosmelk. Verwarm het diepe bord een beetje en vul het met de soep. Besprenkel met pompoenpitolie en bestrooi met de knapperige pompoenpitten. Voila!

Bij de soep kun je aardappels, basmatirijst of brood serveren

Hokkaido pompoen super romig