Succesvolle strategieën voor de beste resultaten bij het joggen

Van tempo tot lichaamshouding en de manier waarop we onze armen bewegen, al deze zijn fundamenteel voor de effectiviteit van joggen. En dat is niet alles. Er zijn ook enkele succesvolle strategieën die uw atletische resultaten nog meer kunnen verbeteren.

Dit zijn het onderwerp van dit artikel

Ga 's ochtends joggen om een ​​frisse neus te halen

Regelmatig hardlopen

Deze waarheid klinkt voor veel mensen misschien een beetje ongemakkelijk. Het valt echter niet te ontkennen: het beste effect bereik je door van joggen een gewoonte te maken. Idealiter zou je elke dag ongeveer 30 minuten moeten gaan joggen. Kun jij het?.

gaan joggen

Ga joggen Tips om een ​​frisse neus te halen

Regelmatig joggen is niet zo moeilijk als je zou denken. Dat is in het begin niet zo gemakkelijk. Na verloop van tijd wordt het een gewoonte en neemt je lichaam het als vanzelfsprekend aan.

Je versterkt je lichaam, de resultaten zijn duurzamer en je verbruikt vrijwel zeker de overtollige calorieën die je overdag hebt verbruikt.

Stel doelen voor jezelf

Ga regelmatig joggen voor een frisse neus

Stel bepaalde doelen bij het joggen. Iets anders werkt het beste voor hen allemaal. Voor sommige joggers is het super motiverend om steeds weer te proberen een bepaalde looplengte achter je te krijgen. Anderen daarentegen bereiken je doel gemakkelijker als ze zichzelf een doel stellen voor een bepaalde tijd.

Prestatiemotivatie

Ga joggen, luister naar muziek, haal een frisse neus

Geniet van de kleine successen

Joggen is niet leuk! Dit is een inspannende sport die veel van je eigen lichaam vraagt. Geef jezelf niet de schuld als je er vanaf het begin niet in slaagt om je doelen te bereiken. Let op de kleine stapjes die je elke dag maakt. Je zou hier blij mee moeten zijn en dankbaar moeten zijn dat je het kunt oplossen.

Wees tevreden met de kleine vooruitgang die is geboekt

Ga 's ochtends joggen om een ​​frisse neus te halen, doe wat rekoefeningen

Beweeg je armen

Het is erg belangrijk dat je je armen in beweging houdt als je gaat joggen. Hierdoor kunt u een hogere snelheid bereiken en uw bovenlichaam beter trainen. Bekijk foto’s en video’s die de juiste positionering van de handen laten zien.

Geniet van de oefening!

Vrienden gaan joggen op het strand om een ​​frisse neus te halen

Hellende vliegtuigen moeten zich ook op uw route bevinden

Hellende stukken zijn belangrijk voor succes. Het is veel beter voor je lichaam als je ergens naar toe rent. Je versterkt al je spieren, verbrandt veel calorieën en het is trouwens veel zachter voor de gewrichten. Als je ergens naar beneden gaat, is het voor dat laatste veel inspannender.

Joggen op het strand

Ga joggen, uitwaaien op het strand, sporten

Help jezelf met wandelstokken

Op bepaalde stukken moeten onervaren joggers de wandelstokken zeker tijdelijk gebruiken. Hierdoor bereik je onder andere een hogere snelheid en verbrand je natuurlijk meer calorieën.

Doe rekoefeningen

Ga joggen op het strand om een ​​frisse neus te halen

Ga niet zomaar vooruit joggen!

Ren niet zomaar naar voren. Het gaat ook zijwaarts en achteruit. Wees echter voorzichtig. Het is het beste om in paren te rennen – de een naar voren, de ander volgt. Of ga joggen op een veilige route – een die je heel goed kent en waar niet zoveel mensen op af komen.

Wees actief op elke leeftijd

Strandpaar gaat 's ochtends joggen om een ​​frisse neus te halen

Bescherm je gewrichten

Er zijn veel manieren om uw gewrichten te beschermen. Doe het omdat ze enkele van de meest gevoelige delen van je lichaam zijn en joggen trauma kan veroorzaken door overmatig gebruik. Voorkom dit met de nodige middelen zodat je daarna niet een tijdje hoeft te stoppen met joggen.

Comfortabele sportkleding is belangrijk

Ga joggen in de frisse lucht geniet van je joggingoutfit

Jogging-outfit

Joggingtips joggingoutfit