infraroodcabine test sauna of infrarood warmtecabine

De infraroodcabine als alternatief voor de klassieke sauna

De infraroodcabine is een zacht alternatief voor de klassieke sauna en kan in bijna elke badkamer worden geïnstalleerd. De manier waarop het werkt is eenvoudig en sommigen kennen het misschien ook van de infrarood warmtelamp. Het lichaam wordt niet verwarmd door hete stoom, zoals bijvoorbeeld in de Finse sauna, maar door de zachte warmte van de infraroodstralen.

De warmte ligt tussen de 25 tot 65 graden Celsius en is daardoor niet zo hoog als in een klassieke sauna. Omdat de temperatuur niet zo hoog is, is het niet nodig om een ​​pauze te nemen na gebruik. Het gebruik van de infraroodcabine biedt tal van gezondheidsvoordelen.

infraroodcabine test klassieke sauna infrarood warmtecabines

Geniet thuis van de aangename warmte van de infraroodcabine

Als de warmte van de infrarode stralen via de huid het lichaam binnendringt, bevordert dit de bloedsomloop, verlicht spanning in de spieren en kan stress worden verminderd. Het immuunsysteem kan ook worden versterkt door gebruik te maken van de verwarmde cabine. Omdat de warmte van de infraroodstralen als zeer aangenaam wordt ervaren en de temperatuur lager is dan die van een normale sauna, kan de infraroodcabine ook door gevoelige mensen en kinderen worden gebruikt. Voor nauwkeurig gebruik moeten de desbetreffende gegevens van de fabrikant in acht worden genomen.

infraroodcabine test klassieke sauna of infrarood warmtecabine

Warmtecabines voor elke badkamer

Verwarmde cabines, zoals infraroodcabines ook wel worden genoemd, worden al jaren steeds populairder. Het aanbod is groot, zodat je voor bijna elke badkamer wel een geschikte infraroodcabine kunt vinden. Als alternatief kunt u de warmtecabine in een omgebouwde kelder plaatsen. Warmtecabines zijn te bestellen in rechthoekige, vierkante en soms zeshoekige uitvoeringen. Temperatuur, tijd, buitenlicht, LED kleurenlichttherapie en leeslamp zijn extra’s die optioneel bij te bestellen zijn. Fijne houtsoorten in combinatie met andere hoogwaardige materialen zorgen voor een moderne sfeer in uw eigen badkamer. In plaats van een duur bezoek aan de volgende wellnesstempel, kun je het thuis zelf doen met een infraroodcabine in je eigen badkamer. ‘s Avonds na een inspannende dag, in het weekend als persoonlijke break, met een moderne infraroodcabine tover je de badkamer in een handomdraai om tot je eigen wellness-oase.

infraroodcabine test klassieke sauna of infrarood warmtecabine