leid een gezonde levensstijl enkele nuttige tips

“Slechte” gewoonten die soms goed blijken te zijn voor een gezond leven

Er zijn zoveel dingen die we zouden kunnen vermijden in een gezond leven. We vinden de tips van experts vaak vervelend, maar twijfelen tegelijkertijd nooit aan hun waarheid. In het artikel van vandaag willen we je de andere kant laten zien van enkele “slechte” gewoonten.

  Want soms zou je ons echt kunnen helpen.

Leid een gezonde levensstijl?

gezonde leefstijl tips gezond eten en leven

Veel plezier in het leven?

gezonde levensstijl plezier hebben in het leven sporten gezond eten

Koffie voor het slapen gaan

Een kwartiertje slaap kan ons soms weer aan het werk brengen. Vaak moeten we er een paar minuutjes van maken en dan zijn we superfit. Drink vlak voor het slapengaan een kopje koffie. Hoe dan ook, cafeïne begint na ongeveer 20 minuten te werken. Je wordt fit en alert wakker.

Koffie drinken is een gezond ritueel? 

gezonde levensstijl, koffie is echt gezond en wanneer?

Voor sommige mensen zou koffie dienen als een heerlijk slaapmiddel vlak voor het slapengaan ‘s avonds. De reden hiervoor is dat het de hersenen vrijmaakt van adenosinemoleculen. Deze bevorderen de slaap en onderdrukken de vastberadenheid.

Dus koffie kan ons leiden naar een gezonder leven in gezonde verhoudingen en bij correct gebruik.

Poets je tanden niet direct na het eten

Voel je je schuldig als je na het eten geen tandenborstel bij je hebt? De waarheid is dat door je tanden te poetsen, vooral na het nuttigen van zure voedingsmiddelen, je het schadelijke effect op tandglazuur vergroot.

Poets je tanden minstens een half uur na het eten en niet eerder.

Wanneer moet je je tanden poetsen??

gezonde levensstijl, maar poets je tanden niet direct na het eten

Gemakkelijk aankomen? Maar alleen je spieren worden steviger, anders heb je geen extra vet toch?

Gewichtstoename is niet per se slecht. Het kan een teken zijn van een heel gezond leven. Dat is waar als het gewicht afkomstig is van spiermassa. Een vrouw van 70 kilogram die regelmatig krachtoefeningen doet, kan gemakkelijk in de kleding komen van een vrouw die 10 kilogram lichter is en niet aan sport doet.

Om een ​​goed effect te hebben, moet het vet in de voeding worden verminderd

Tips voor een gezonde levensstijl om gezond te leven

Eet meer om af te vallen!

Afvallen en een gezond leven gaan zelden hand in hand met een licht, vaak vleesvrij dieet. De kleine hoeveelheid koolhydraten verlaagt de bloedsuikerspiegel. Dit leidt tot een hongergevoel. Kies eiwitten. Ze zijn rijker aan calorieën en vetter. Het zal je snel vullen en zal de hele dag door kleinere hoeveelheden eten.

Voedselpiramide: Een gevarieerde voeding is van groot belang

gezonde levensstijl gevarieerde en gezonde voeding

Voel je je vol en zwaar? Drink meer water.

Het water maakt het opgeblazen maagprobleem alleen maar erger. Velen denken van wel. Vind jij dat ook? Dit is niet noodzakelijk de waarheid. Het dieet, dat rijk is aan bladvezels, heeft veel water nodig.

Drink alsjeblieft meer water!

gezonde levensstijl meer water drinken gezonde voeding

Het gevoel van zwaarte en volheid komt vaak van een gebrek aan water. De meeste bladvezels lossen op in water. Hierdoor zijn beide producten in combinatie een zeer effectieve manier om een ​​gezonder leven te leiden.

Vergeet de antibacteriële zeep!

Hebben we je nu sprakeloos achtergelaten? Er is geen solide bewijs dat antibacteriële zepen effectiever zijn dan andere. Het is alleen zeker dat ze de niveaus van sommige hormonen verhogen en dus op de lange termijn een gezond leven tegenwerken.

Antibacteriële zeep is niet echt gezond!

gezonde levensstijl hoe gezond is de antibacteriële zeep?

Let op je lichaam. Alle tips voor een gezond leven gelden in verschillende mate voor het individu. Als je bijvoorbeeld een hoge bloeddruk hebt, mag je natuurlijk geen koffie drinken voordat je gaat slapen.

Bovenal willen we je aanmoedigen om te experimenteren. Afwisseling is de sleutel tot een gezonder leven

gezonde levensstijl gezond eten groenten en fruit maaltijdplan gezond