Pimentvoorraad

Piment – de vondst van Columbus

Dit kruid werd voor het eerst ontdekt en beschreven door Christopher Columbus. De gelijkenis met zwarte peper en de locatie leidden ertoe dat Columbus het kruid Jamaicaanse peper noemde. Columbus nam het kruid mee naar Spanje en gaf het de naam “Pimienta”, wat simpelweg peper betekent in het Spaans.

Pimienta werd het universele kruid genoemd omdat het zo op peper lijkt

Piment sluiten

Een belangrijk onderdeel in de kruidenmix tijdens Advent

Pimentmuffins

De vruchten van het piment zijn groen, onrijp en rond en als ze drogen krijgen ze een donkerbruine kleur, waardoor ze nog meer lijken op de zwarte peper die we kennen. De pimentbolletjes zijn gewoon groter en de smaak is nog intenser. De geur van piment is verwarrend en doet denken aan kruidnagel, soms aan kaneel, soms aan nootmuskaat. In sommige streken staat het kruid nog bekend als kruidnagel en is het een onmisbaar onderdeel van de adventskruidenmix.In de Indiase en Arabische keuken wordt het piment in de currymix gemengd. In combinatie met jeneverbes en laurierblaadjes maakt het piment de sauerbraten of andere gerechten nog lekkerder.

De bessen groeien aan de boom genaamd pepermirte

Piment anders groen

Met dit aromatische wonder worden vis en vlees gekruid, marinades en sauzen voor wild bereid en diverse compotes verfijnd. Een goed idee is om een ​​paar korrels in de adventspons of in de fruitpunch te doen. Je kunt de gewone glühwein een heel bijzondere en individuele geurnoot geven.

Vanwege de geur, die doet denken aan kaneel en kruidnagel, wordt Jamaica peper nog steeds een all-spice genoemd.

Piment grote goede ballen

Ook de geliefde peperkoekkoekjes bevatten dit wonderkruid

Piment peperkoek sterren

Je kunt piment combineren met zwarte peper, laurier, selderijbol of knoflook. De aromatische bessen mogen niet overdreven zijn. Gebruik ongeveer 2-3 granen per 4 porties om overdosering te voorkomen. Het is eigenlijk moeilijk om de specerij in een gerecht te proeven en door de vele associaties met de smaak worden de vruchten van de pepermirte nog steeds piment of piment genoemd.

De bloem vermengd met aromatische kruiden krijgt een heel andere betekenis voor de zintuigen

Piment in de bloem

Als kerst je te lang duurt, kun je ook koekjes bakken bij Helloween

Allspice helloween koekjes

Sommige zullen zeker tot de eerste advent duren

Piment anders

De pimentbessen worden bewust onrijp geoogst vanwege het hoge gehalte aan eugenol – het hoofdbestanddeel van de essentiële oliën in piment, dat ook aanwezig is in de kruidnagel.

In Jamaica, waar de pepermirte vandaan komt, worden de pimentkorrels en de oliën die ze bevatten gebruikt als natuurlijke remedies. De Jamaicanen gebruiken het om aromatische en helende thee te bereiden.

Aromatische kruiden veranderen het karakter van elke conventionele drank of gerecht

Piment punch thee

De koffiekransen zijn ook leuker met een exotische kruidenmelange

Piment Piment Kardemom

Met een paar pimentkorrels kun je veel veranderen

Pim ent mini

Bij ernstige ziektes, reguliere medicatie, zwangerschap en borstvoeding is het raadzaam professioneel advies in te winnen alvorens piment te consumeren.

In een luchtdicht blik blijft de geur van het deeg lang hangen

Pi ment blikje

En als je er genoeg van hebt gegeten, kun je de granen altijd nog voor andere doeleinden gebruiken

Pim ent andere ketting