vitaminetabletten tips gezond eten multivitaminen

Lees deze informatie voordat u de volgende keer vitaminetabletten koopt

Het is algemeen bekend dat virussen het meest actief zijn tijdens overgangsseizoenen. Het is dus lente en herfst. Vitaminetabletten zijn een geschikt middel om jezelf te beschermen tegen verkoudheid en griep.

Als je gewoon vitamines slikt, is dat niet genoeg. Het is erg belangrijk om ze in de juiste dosis te krijgen.

Te weinig, zoals te veel, kan tot schade leiden.

Vitaminetabletten als voedingssupplement 

vitaminetabletten gezond eten multivitaminen

De verhoogde behoefte aan vitamines heeft heel vaak te maken met de levensstijl die we leiden. Het eerste dat we moeten doen voordat we de vitaminetabletten innemen, is om hier een betere balans te bereiken. Je moet er alles aan doen om met minder stress en spanning te leven. We moeten ook veel meer bewegen en gezond eten. Dat alleen al zou ons genoeg vitamines geven.

Waarom wordt ons organisme zwakker??

vitaminetabletten gezonde voeding of tabletten multivitaminen

Wat betekenen deze twee uitdrukkingen? Dit begrijpen is erg belangrijk voor een gezond voedingspatroon. De natuurlijke vitamines zijn afkomstig van healthy living producten. De kunstmatige daarentegen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, chemisch verkregen. Ja, ze kunnen soms een oplossing zijn. Maar ze mogen in geen geval worden gezien als een vervanging voor natuurlijke voeding.

De kunstmatige en de natuurlijke vitamines

gezonde voedingsideeën voor vitaminetabletten

De gewoonte om kunstmatige vitamines te consumeren vormt ook een ander gevaar. We bedoelen de overdosis.

Wij vinden het belangrijk dat u de gevolgen van een overdosis begrijpt. Hieronder beschrijven we de gebruikelijke gevolgen hiervan. Het is raadzaam om deze te kennen voordat u vitaminetabletten koopt.

Overdosis vitamine A

vitaminetabletten gezonde voeding of vitaminetabletten

Als u te veel vitamine A in uw lichaam heeft, kan dit leiden tot leverproblemen. De botdichtheid zal niet zo goed zijn en in het ergste geval kun je zelfs osteoporose krijgen.

U kunt deze overdosis voorkomen door vitaminetabletten in te nemen.

De symptomen die wijzen op osteoporose zijn: duizeligheid, verminderd gezichtsvermogen, misselijkheid, schilferige huid.

Zwangere vrouwen moeten hier extra voorzichtig mee zijn, omdat te veel vitamine A het fruit kan beschadigen.

vitamine B

vitaminetabletten gezond eten vitamine b

De symptomen van een overdosis vitamine B zijn duidelijke allergische reacties. Nervositeit, depressie kan er ook mee geassocieerd worden. De gevoeligheid van de handen en voeten kan hier ook een teken van zijn.

Als u dergelijke symptomen heeft, kunt u dergelijke vitaminetabletten beter vermijden.

Sommige mensen komen op het punt dat ze het bewustzijn verliezen, epileptische aanvallen krijgen. Het hart kan ook beschadigd raken.

Vitamine b12

Vitaminetabletten vitamine c vitamine b12

Ja, zelfs de vitamine C-tabletten zijn niet gemakkelijk zonder enige beperking in te nemen. Veel mensen hebben de neiging om dit te doen, vooral in de wintermaanden. Hoewel vitamine C snel oplost, kan het zich snel in te grote hoeveelheden in het organisme ophopen. Dat kan echt schadelijk zijn.

Te veel vitamine C kan problemen veroorzaken in het botstelsel. Ook de stofwisseling kon niet meer zo goed functioneren. Sommige mensen krijgen ook bloedarmoede door hun overdosis.

vitamine C

Vitaminetabletten vitamine C sinaasappels en sinaasappelsap

We winnen het voornamelijk door het bloot te stellen aan de zon. Bij het innemen van vitaminetabletten bestaat echter het risico dat het calcium in het bloed te hoog wordt. Dit kan uw nieren en botten beschadigen. Je voelt je te zwak, je zou vaker kunnen overgeven en verstopt raken.

Eet meer vis en andere producten die vitamine D bevatten..

Vitamine D

vitaminetabletten gezond eten multivitaminetabletten

De vitaminetabletten van dit type veroorzaken het snelst problemen. Met name de bloeddruk zou hierdoor kunnen stijgen. Het is dus beter om meer plantaardige oliën, zeevruchten, zaden, noten, broccoli, boter en eieren te eten.

Vitamine E.

Vitaminetabletten of meer groenten en fruit eet gezond voedsel

De belangrijkste functie van deze vitamine is het bevorderen van de bloedverdikking. In de natuur komt deze vitamine in twee vormen voor: K1 en K2. De planten produceren de eerste, veel bacteriën – de tweede. We hebben heel weinig nodig, en het is meer dan waarschijnlijk dat je er genoeg van kunt krijgen via je voeding. Om deze reden mogen vitamine K-tabletten alleen worden ingenomen als gevolg van een medisch onderzoek.

Vitamine K

Vitamine tabletten vitaminen gezonde voeding verse groenten en fruit