Kurkumasap en kurkumashots zijn geweldige manieren om de smaak en gezondheidsvoordelen van verse kurkuma te krijgen! Hieronder leggen we je uit hoe je gemakkelijk en snel kurkumasap en kurkumashots kunt bereiden. Blijf erbij en ontdek alles wat je moet weten over het levendige oranjekleurige brouwsel …

Bereid kurkumasap en kurkumashots

Bereid kurkumasap en kurkumashots met verse kurkumawortel

Kurkumashots en kurkumasap zijn heerlijke ochtenddrankjes en verfrissende maagverlichters in de middag. Ze zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten die bijzonder goed zijn voor het lichaam.

Verse kurkumawortel en gemberwortel

Kurkumasap en Kurkuma Shots van Verse Kurkumawortel

Kukuma-sap bereiden

Laten we vers kurkumasap maken! Dit recept duurt ongeveer 15-20 minuten en je hebt maar een handvol ingrediënten nodig.

Je kunt een krachtige standmixer, sapcentrifuge of zelfs een staafmixer gebruiken om kurkumasap te maken.

Gember en kurkuma vormen een geweldige combinatie

Kurkuma Sap Fles Kurkuma Shots Recept

Ingrediënten die je nodig hebt voor kurkumasap:

  • ongeveer 8-9 cm of 75 gram kurkumawortel, ongeschild
  • 5 cm verse gemberwortel of 1 eetlepel gemberpoeder
  • Sap van een halve citroen (ongeveer 2 eetlepels)
  • 1 kleine sinaasappel of 3-4 mandarijnen / clementines
  • 1 1/4 kopje water
  • 2 eetlepels honing of andere zoetstof (optioneel)
  • vers gekraakte zwarte peper (optioneel)

Kurkumasap biedt tal van gezondheidsvoordelen

Kurkumasap en Kurkuma Shots Gember

Voorbereiding:

Je kunt de kurkuma en gember naar wens schillen of niet. Omdat zowel kurkuma als gember ondergronds groeien, kunnen ze echter een aanzienlijke hoeveelheid vuilresten op hun schil hebben.

Als je ervoor kiest om ze niet te schillen, zorg er dan voor dat je ze grondig wast en schrobt om vuil en puin te verwijderen.

Nadat je de kurkuma en gember hebt geschild of gewassen, voeg je ze gewoon toe aan je blender of sapcentrifuge met de overige ingrediënten!

Geniet van een glaasje Fries kurkuma sap

Kurkumasap en Kurkuma Shots Bereid recept voor

Als je een sapcentrifuge gebruikt: Bereid je ingrediënten voor en pers ze uit. Roer vervolgens honing en zwarte peper door een kopje water en voeg dit toe aan je afgewerkte sap.

Als je een keukenmixer gebruikt: Doe alle ingrediënten, inclusief honing en zwarte peper, in de blender en mix tot een glad mengsel. Giet door een notenmelkzak of fijnkorrelige kaasdoek om de stevige pulp te zeven en te scheiden.

Gember kurkuma shots

Kurkumasap en Kurkuma Shots met Gember Bereid Recept

Kukuma-opnames voorbereiden

De procedure voor het maken van kurkumashots is hetzelfde als voor kurkumasap. Het enige verschil is dat de hoeveelheid water wordt verminderd en er geen zoetstof wordt toegevoegd.

Volg dezelfde stappen als hierboven beschreven om de kurkuma en gember te bereiden en verwerk ze vervolgens in je sapcentrifuge of mixer/keukenrobot. Om kurkuma shots te maken, gebruik 3/4 kopje water in plaats van 1 1/4 kopje water!

Shots met verse kurkumawortel

Kurkumasaprecept Bereid kurkumashots met verse kurkumawortel

Doe alle ingrediënten in de blender. U kunt dit mogelijk ook verdubbelen om een ​​groter bedrag te krijgen. En je kurkuma shots zijn al klaar! Je kunt ze direct drinken als alcoholhoudende shots uit een borrelglas of ‘s ochtends toevoegen aan een smoothie of thee.

Maak kurkumashots en bewaar ze in kleine flesjes in de koelkast

Bereid kurkumasap en kurkumashots

Kun je gemalen kurkuma gebruiken??

Verse kurkuma is niet overal ter wereld verkrijgbaar, dus hebben we een versie van dit recept getest waarin ook kurkumapoeder werd gebruikt. De smaak van het sap met verse kurkumawortel is natuurlijk veel intenser, maar als je geen verse kurkuma op de markt kunt vinden, dan kun je gemalen kurkuma gebruiken. Neem in dit geval 1/4 kopje kurkumapoeder en 1 eetlepel gemberpoeder en laat ze 5-10 minuten in heet water trekken en zeef dan om het poeder te verwijderen.

Kurkumapoeder als alternatief

Kurkumasap Recept Bereid kurkumashots met kurkumapoeder

Extra tip: Sap of shots gemaakt van kurkumapoeder hebben een meer vloeibare consistentie in vergelijking met sap gemaakt van verse kurkuma. Het lijkt meer op water dan op vruchtensap. Je kunt dus een beetje kokosmelk toevoegen.

Geniet ‘s ochtends van je vers gemaakte kurkumasap en begin de dag met een glimlach en vol energie!

Drink dagelijks kurkumasap en blijf gezond

Kurkumasaprecept Kurkumashots met verse kurkumawortel Kurkumasap Recept om Kurkuma Shots te bereiden Kurkumasap en Kurkuma Shots Ginger Lemon Kurkumasap en kurkumashots met wortelen Kurkumasap en Kurkuma Shots met Citroen Bereid Recept Kurkumasap en Kurkuma Shots Bereid Borrelglaasjes voor Kurkumasap Bereid Kurkuma Shots Bereid Kurkumasap Kurkuma Shots Recept Verse Kurkuma Kurkumasap maken Kurkuma Shots Recept Bereid Kurkumasap Recept Kurkuma Shots