Heb je soja, broccoli en rode biet op je menu staan? Ontdek waarom dit zo belangrijk is!

Vanwege het stressvolle leven van alledag hebben we een gezonde voeding nodig die meer vitamines en mineralen bevat. Verse groenten en rijp fruit zijn een goede, maar niet al te krachtige, bron wanneer we een ernstig vitaminetekort hebben. Dat is duidelijk aan het einde van de winter en dat geldt voor veel mensen.

Een geweldige manier om snel balans in ons lichaam te bereiken, is door spruiten te consumeren. Niet alles is aan te raden. Maar er zijn ook soorten die heel gezond zijn. Je bent een echte bron van kracht en energie. Het is gewoon jammer om ze niet te gebruiken.

 Spruiten zijn een bron van kracht en energie

Broccoli spruiten soja rode biet spruiten gezond eten

Volgens deskundigen op het gebied van gezond eten worden met name de volgende kiemen aanbevolen: bietenscheuten, sojascheuten, broccolischeuten. Er zijn ook andere gezonde soorten spruiten. Maar als je ze in een vroeg stadium in je menu van de dag opneemt, dan heb je al een hele goede basis.

Broodjes met spruitjes

Brood met spruitjes gezonde eettips

Heerlijke en gezonde broodjes 

Broodje met bietenspruiten tips voor gezond eten

Veel aminozuren

De spruiten zijn gezond omdat ze veel aminozuren bevatten. Er zit tot 42% eiwit in sojascheuten – meer dan in veel soorten vlees.

Vitaminen

Door het Consumptie van spruiten voorzie je lichaam van veel vitamines. Bovenal zijn deze uit de groepen A, B en C daar ruimschoots aanwezig.

Gezonde salade met rode bietspruiten

Gerechten met bietenspruiten tips voor gezond eten

Je raakt de gifstoffen kwijt

Dankzij de spruiten raak je snel en effectief de gifstoffen in je lichaam kwijt.

Fytinezuur

Bij het groeien van de spruiten komt veel fytinezuur vrij. Het is de belangrijkste reden waarom de zaden en pitten moeilijk te verteren zijn. Dit zuur lost op in de spruiten. Hierdoor worden grote hoeveelheden magnesium, calcium, zink, koper en andere nuttige stoffen gescheiden.

Gezond en goedkoop koken met spruitjes en ziektekiemen

verschillende soorten spruiten tips voor gezond eten

Hormonale balans

Het eten van spruiten is zeer gunstig voor de hormonale balans van vrouwen. Je kunt het ook gebruiken om osteoporose te voorkomen.

Eenvoudige voorbereiding

De sporten hebben geen thermische bewerking nodig. Dat maakt hun consumptie heel gemakkelijk. Omdat ze rauw worden gegeten, blijven alle goede voedingsstoffen erin goed bewaard. Er zijn enzymen die lipasen worden genoemd en die verantwoordelijk zijn voor het oplossen van vetten. Mensen die spruiten eten, worden gemakkelijker zwaarder.

De spruiten bevatten ook antioxidanten. Ze beschermen ons lichaam tegen het verouderingsproces en dienen als profylaxe tegen kanker.

Zo zien broccolispruiten eruit

Broccolispruiten tips voor gezond eten

Gezond fastfood? waarom niet?

Fastfood met sojascheuten bietenscheuten gezonde eettips

Sojascheuten

heerlijke soorten spruiten gezond eten

Spruiten hebben geen thermische verwerking nodig

Heerlijke voorgerechten met rode biet gezonde voeding

Gezonde bietensalade met sojascheuten

Salade met sojascheuten bietenscheuten tips voor gezond eten

Broodjes met rode biet erop

Brood met brood en rode biet tips voor gezond eten

Verschillende soorten spruiten

Soja broccoli en rode biet spruiten gezonde voeding

Er zit tot 42% eiwit in sojascheuten

Sojascheuten Rode bietscheuten gezonde en goedkope kooktips

Soep met sojascheuten

Sojasoep rode biet spruiten tips voor gezond eten Soja en rode biet spruitjes gezonde Chinese specialiteiten Soja en rode biet spruiten tips voor gezond eten Soja en rode biet spruiten gezond soepvoorgerecht Sojascheuten gezond eten tips gezond koken Soep met sojascheuten bietenscheuten tips voor gezond eten Voorgerecht sojascheuten bietenscheuten tips voor gezond eten