Keelpijn kan behoorlijk ongemakkelijk zijn. Om de pijn met succes te verlichten, moet u eerst begrijpen wat uw keelpijn veroorzaakte. Droge lucht, roken, virale infecties zoals griep of verkoudheid, en bacteriële infecties zoals streptokokken kunnen allemaal leiden tot keelpijn. Verschillende huismiddeltjes voor keelpijn kunnen effectief werken. Bekijk onze lijst hieronder en ontdek wat dit zijn …

Welke huismiddeltjes voor keelpijn ken jij??

Huismiddeltjes voor keelpijn

Als de keel pijn doet…

Huismiddeltjes voor een zere keel verlichten en er vanaf komen

9 effectieve huismiddeltjes voor keelpijn

Kruidenthee en hoestdruppels kunnen irritatie en ontsteking van de keel helpen verlichten. Toch kunnen sommige huismiddeltjes de pijn alleen maskeren in plaats van deze daadwerkelijk te genezen. Als je echt van je keelpijn af wilt, gebruik dan de onderstaande vrij verkrijgbare producten:.

Hoe keelpijn te verlichten en weg te werken??

Welke huismiddeltjes voor keelpijn ken jij? Hier zijn 9 kruidentheeën van

  1. Gorgelen met zout water

Zout water is een geweldig huismiddeltje voor keelpijn, omdat het zwelling kan verminderen en ontstekingen en irritatie kan verzachten. Het kan ook helpen om elke infectie of irriterend middel van het oppervlak van uw keel te verwijderen. Los 1/4 tot 1/2 theelepel zout op in 250 ml lauw water en gorgel elke één tot twee uur.

Los het zout op in het water en…

Welke huismiddeltjes voor keelpijn ken jij? Hier zijn er 9 zout water

Gorgelen met zout water

Welke huismiddeltjes voor keelpijn ken jij? Hier zijn er 9 gorgelen

  1. Drink ijskoude vloeistoffen

De eerste paar slokjes zijn misschien niet prettig, maar het drinken van ijskoude vloeistoffen kan zowel je keel verdoven als een deel van de ontsteking verzachten die je keelpijn veroorzaakte..

Drink zowel warme als ijskoude vloeistoffen

Welke huismiddeltjes voor keelpijn ken jij? Hier zijn er 9 vloeistoffen

  1. ijs eten

Een ijslolly kan net zo effectief zijn in het bestrijden van keelpijn. Zorg er wel voor dat u citrusaroma’s vermijdt, omdat deze brandend maagzuur kunnen veroorzaken, wat op zijn beurt uw symptomen verergert.

IJs kan echt helpen bij keelpijn

Welke huismiddeltjes voor keelpijn ken jij? Hier zijn 9 ijsjes van

IJsblokjes ook!

Welke huismiddeltjes voor keelpijn ken jij? Hier zijn er 9 ijsblokjes

  1. Gebruik een luchtbevochtiger

Droge lucht kan uw zere keel irriteren en uw hersteltijd verlengen. Een stomende douche of het gebruik van een luchtbevochtiger kan de luchtvochtigheid verhogen en zo het ongemak verlichten. Zorg ervoor dat u uw luchtbevochtiger schoonmaakt voordat u hem inschakelt. Als de watertank van een luchtbevochtiger wordt verwaarloosd, kunnen bacteriën en schimmels zich daarin vermenigvuldigen en worden vervolgens de lucht in gepompt.

Is de lucht in uw woonruimte vochtig genoeg??

  1. Drink kruidenthee met kurkuma

Kurkuma is het trendkruid dat je zeker in je dieet moet opnemen. Hoewel sommige van de voordelen (inclusief het potentieel om kanker of hersenziekte te voorkomen) nog verder onderzoek behoeven, zijn de ontstekingsremmende eigenschappen van kurkuma bewezen. Dus, kruidenthee met kurkuma kan je helpen van je zere keel af te komen.

Profiteer van de ontstekingsremmende eigenschappen van kurkuma en gember 

Welke huismiddeltjes voor keelpijn ken jij? Hier zijn er 9 kurkuma

Je kunt ook andere theesoorten proberen als je een andere smaak wilt. Veel kruidentheeën hebben een positief effect op het immuunsysteem en helpen ons lichaam om infecties te bestrijden. Echinacea-thee ondersteunt bijvoorbeeld je immuunsysteem.

Boost je immuunsysteem

Welke huismiddeltjes voor keelpijn ken jij? Hier zijn er 9

  1. Spreek stil

Als je keelpijn krijgt na schreeuwen en juichen bij een concert of sportevenement, heb je waarschijnlijk je stembanden gespannen. De beste behandeling voor een overbelaste spier is rust. Dat betekent echter niet dat je moet fluisteren. Dat legt nog meer druk op je stem. Probeer in plaats daarvan met een lager volume te spreken dan normaal totdat de heesheid en pijn verdwijnen.

Span je stem niet in!

Welke huismiddeltjes voor keelpijn ken jij? Hier zijn er 9 rustig gesproken

  1. Gooi de oude tandenborstel weg

Geloof het of niet, je tandenborstel kan je keelpijn maken of zelfs veroorzaken. Bacteriën hopen zich op de tandenborstel op en eventuele schade aan het tandvlees tijdens het poetsen introduceert deze ziektekiemen in uw systeem. Zodra je je ziek voelt, gooi je je tandenborstel weg. Vaak is dat voldoende om de ziekte te stoppen.

Hoe vaak verwissel jij je tandenborstel?

Welke huismiddeltjes voor keelpijn ken jij? Hier zijn 9 tandenborstels van

  1. Blijf in bed

Als je erg gestrest en uitgeput bent, zal je immuunsysteem het moeilijker hebben om te herstellen – dus rust! Tijd doorbrengen in bed of weg van de gebruikelijke stressoren – zoals werk, kinderopvang en het schoonmaken van het huis – kan je immuunsysteem helpen opladen. Streef naar minimaal 7 tot 9 uur slaap per nacht.

Slaap lekker en laad je batterijen weer op

Welke huismiddeltjes voor keelpijn ken je?Hier zijn 9 herstelmiddelen

  1. Neem een ​​stoomdouche

De weefsels in je keel maken onder normale omstandigheden slijm aan. Maar als het gezwollen is, kan het droog en krassend worden. Stoom helpt je luchtwegen te hydrateren en dat kan symptomen en pijn verlichten.

Ontspan en adem de hete waterdamp in

Welke huismiddeltjes voor keelpijn ken jij? Hier zijn er 9 stoomdouches