Avonden met vrienden bij de grill maken een onlosmakelijk onderdeel uit van de mooie zomer. We associëren dit echter vaak met niet bijzonder gezonde tradities met veel vlees en alcohol. Maar alles kan ook heel gezond zijn! Wij kunnen u helpen bij het kiezen van gezond voedsel voor de grill. Dit zijn onze 7 tips! Ze werden geselecteerd op basis van twee bijzonder belangrijke criteria: Enerzijds hebben we te maken met producten die op zichzelf zeer gezonde eigenschappen hebben. Bovendien zijn dit voedingsmiddelen die hun kwaliteit niet verliezen of zelfs verbeteren tijdens thermische verwerking.

Courgette is heerlijk en makkelijk te bereiden op de grill

courgette gezond idee geweldig

courgette

Courgette is een voorbeeld van gezond voedsel dat heel gemakkelijk op de grill te bereiden is. Het is zelfs een van de gezondste manieren om het te bereiden. Je voegt er bijna geen calorieën mee toe aan je menu. Ze zijn ook erg lekker en dienen als een zeer goede bron van een aantal vitamines.

Ze bevatten ook veel foliumzuur en vezels. Voeg voor meer smaak een beetje knoflook, zout, zwarte peper en olijfolie toe.

Avocado’s zijn heerlijk gezond voedsel voor op de grill

avocado op de grill gezond eten

avocado

Avocado is perfect op een sneetje brood. Avocado’s konden heerlijk op de grill worden gekookt en bijzonder knapperig gemaakt. Snijd ze gewoon doormidden, verwijder de pit en gril ze een paar minuten. Met heerlijke avocado’s krijg je meer gezonde plantaardige vetten, vitamine K, foliumzuur en vezels binnen. Dit soort groente is bijzonder goed voor het hart.

Misschien is je favoriete gezonde eten maïs?

maïs op de grill gezond eten

Maïs

Gegrilde mais smaakt heerlijk! Wist je dat dit ook nog eens een heel gezond barbecue-idee is? Maar deze maïskolven, die samen met de bladeren op de grill worden gelegd, smaken het lekkerst. Zo bereik je twee belangrijke dingen: aan de ene kant heb je iets lekkers op de grill bereid en bovendien blijven veel van de gezonde ingrediënten van de maiskolf behouden bij het grillen. In dit geval zijn dat vezels, kalium, eiwitten en waardevolle antioxidanten.

Gezond eten kan bestaan ​​uit het koken van veganistische maaltijden op de grill

gehaktballen gemaakt van kikkererwten gezonde voeding

Gehaktballetjes van kikkererwten

Erwten zijn ook gezond voedsel en ze zijn ook een veganistische vervanging voor stevig vlees. Hier kun je heerlijke gehaktballen van maken en iedereen is blij bij de grill! We zijn er zeker van dat sommige vleesliefhebbers de gehaktballen ook zullen proberen. Een heerlijk recept vind je hier Daarom! Kikkererwten bevatten veel vezels, foliumzuur, eiwitten, calcium en ijzer. De extra ingrediënten in het recept maken ze lekkerder en gezonder. Het zijn knoflook, uien en peterselie.

Vis kan heerlijk gekookt worden in de oven, maar ook op de grill

vis op de grill gezond eten

vis

Forel en andere vette vissoorten zijn bijzonder lekker op de grill. Deze gezonde voedingsmiddelen zouden minstens een paar keer per week op je zomermenu moeten staan. De zalm is een uitstekende keuze. Hierdoor krijg je voldoende gezonde omega-3-zuren binnen. Je verbetert de hersenfunctie, vermindert de kans op depressie en hartproblemen. Ontstekingen in het lichaam worden ook verminderd dankzij gezond eten.

Het is absoluut zeker dat kip ook heel goed smaakt op de grill

spiesjes van geweldig gezond voedsel

Kipspiesjes

De kip- en groentespiesjes combineren veel gezond voedsel. We kennen allemaal de voordelen van dit soort vlees. We krijgen veel eiwitten binnen voor een zeer kleine hoeveelheid calorieën. Met een paar specifieke groenten smaakt alles veel beter en wordt het een stuk gezonder. Het is het beste te combineren met courgette, aubergine, paprika, uien en champignons. Zo krijg je veel van de gezonde ingrediënten binnen zoals vitamine A en C, ijzer, zink en calcium.

Gezonde voedingsmiddelen zoals fruit zijn ook gemakkelijk te bereiden op de grill

gegrild fruit gezond eten

Fruit op de grill

We sluiten af ​​met een verrassing voor velen: Veel fruitsoorten kunnen heerlijk als toetje op de grill worden bereid. Dit werkt bijvoorbeeld heel goed bij perziken en abrikozen. Ook veel andere soorten zomerfruit zijn na deze bereidingswijze super lekker! Hierdoor krijg je veel vitamines, mineralen en flavonoïden.

… Naast alle soorten vlees trouwens

vlees en salade gezond eten

Doe wat onderzoek voor gezonde tips en voedingsmiddelen

Vorige week publiceerden we een artikel waarin gezonde voeding nog waardevoller wordt door thermische verwerking. In dit en in soortgelijke artikelen leest u welke producten u het liefst rauw of bereid eet. Hierbij is natuurlijk het type thermische verwerking erg belangrijk! Dit is cruciaal voor alle groenten. Maar ook bij vlees moet je een paar regels onthouden. Als het langer op de grill blijft, is het misschien wat lekkerder, maar het kan bijvoorbeeld de maag irriteren. Er zijn ook geweldige recepten, zoals de eerder genoemde gehaktballen van kikkererwten die een bijzonder originele maaltijd op tafel kunnen brengen. Neem de tijd en ontwikkel je creativiteit om de zomer bijzonder gezond en plezierig door te brengen.

Al deze groenten zijn geschikt voor de grill …

gezond eten stevige groenten geweldig

… Net als deze ook

gezonde voeding aardappelen en andere ideeën

Houd jij ook zo van deze mix van gezonde voeding?

gezond eten smakelijke groenten

Rooster veel gezond voedsel op de grill …

gezond eten smakelijke mix

… zodat je een grote keuze hebt!

gezond eten paddenstoelen en andere groenten geweldig

Hier zijn enkele andere geweldige voedingsmiddelen om toe te voegen aan uw gezonde dieet!

gezonde voeding verschillende ideeën

smakelijke ideeën gezond eten

mix van groenten gezond eten

Natuurlijk kun je eindelijk alles naar wens garneren!

geweldig bord met gezond eten?

geweldige groenten op de grill gezond eten